ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Δύτες συνάντησαν ένα τεράστιο ψάρι «κουπί» και αυτό προμηνύει μεγάλη καταστροφή

Δεισιδαιμονία ή πραγματικότητα;

Δύτες στα ανοιχτά της Ταϊβάν γοητεύτηκαν αφού συνάντησαν ένα γιγάντιο ψάρι-κουπί που είχε μυστηριώδεις τρύπες στο σώμα του, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που κάνει πάταγο στα social media.
Στα μαγευτικά πλάνα, που τραβήχτηκαν στα ανοιχτά της ακτής του Ruifang, φαίνονται δύτες να περικυκλώνουν το αστραφτερό ασημένιο πλάσμα καθώς κολυμπάει κοντά στην επιφάνεια.
Το συγκεκριμένο ψάρι έχει συνδεθεί με θρύλους που αναφέρουν ότι είναι προάγγελος επερχόμενης μεγάλης καταστροφής στην ιαπωνική μυθολογία. Πιστεύεται ότι είναι οιωνός για τσουνάμι και σεισμούς.

Αυτοί οι φόβοι αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεισμού και του τσουνάμι της Φουκουσίμα το 2011, καθώς δεκάδες από ψάρια κουπιά είχαν ξεβραστεί στη στεριά τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν της καταστροφής.

 
 

Το πλάσμα αυτό στην πραγματικότητα ονομάζεται Russell’s Oarfish και συνήθως ζει σε πολύ μεγαλύτερα βάθη μεταξύ 200-1000 μέτρων. Το χρώμα του προσαρμόζεται στο περιβάλλον και πολλές φορές μπορεί να γίνει αόρατο.

Η προσέγγιση της επιφάνειας του νερού από το γιγαντιαίο ψάρι δεν εκτιμήθηκε ως καλός οιωνός για το ίδιο.

«Πρέπει να πέθαινε, επομένως κολύμπησε σε πιο ρηχά νερά», είπε ο εκπαιδευτής καταδύσεων Wang Cheng-Ru στο Jam Press.

Σε ό,τι αφορά τις τρύπες στο σώμα του οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπαίτιο είναι ένα είδος καρχαρία που ονομάζεται Cookiecutter. Πρόκειται για ένα μικρό είδος καρχαρία, τα σαγόνια του οποίου προκαλούν κυκλικά σημάδια στο θήραμά του.

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για σύνδεση με σεισμό, επομένως δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι χρειάζεται να ανησυχούν», δήλωσε ο Hiroyuki Motomura, καθηγητής ιχθυολογίας στο Πανεπιστήμιο της Kagoshima.

«Πιστεύω ότι αυτά τα ψάρια τείνουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια όταν η φυσική τους κατάσταση είναι κακή, γι’ αυτό και είναι νεκρά όταν εντοπίζονται» προσέθεσε.

in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου