ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Στην μνήμη του θείου μας Αχιλλέα Ζιώγα..

 Την Τετάρτη 24.05 έφυγε από τη ζωή ο θείος Αχιλλέας Ζιώγας, σε ηλικία

91 ετών. 

Είχα την τύχη από πολύ μικρός να γνωρίσω έναν άνθρωπο προσηνή, μετριοπαθή και πολύ καλό συνομιλητή. Οι συζητήσεις μαζί του είχαν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς φρόντιζε να τις κατευθύνει αβίαστα σε θέματα ουσίας - την πρόοδο, τις τεχνολογικές εξελίξεις, την επιστήμη του μηχανικού, ακόμα και την ιατρική. Είχε μια μόνιμη διάθεσή να μαθαίνει καινούργια πράγματα και ταυτόχρονα να μοιράζεται και να μεταφέρει, με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα, τις γνώσεις του.  


 
 

Ένας, επί της ουσίας, ηλεκτρολόγος μηχανικός πρώτης γραμμής, πηγαία εφευρετικός και ταυτόχρονα ακούραστο επιχειρηματικό πνεύμα - τον χαρακτήριζαν η δημιουργικότητα και η καινοτομία, κεντρικά ζητούμενα της εποχής μας. Δυστυχώς γι' αυτόν, όπως και για πολλούς συνοδοιπόρους του, το εγχώριο πλαίσιο και τα δεδομένα εκείνης της εποχής δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε καλύτερες συνθήκες. Με το ξεχωριστό εργασιακό ήθος της γενιάς που "έχτισε" τη μεταπολεμική Ελλάδα, υπό συνθήκες που είναι αδιανόητες για τις σημερινές γενιές, και η οποία δυστυχώς μας αποχαιρετά, παρέμεινε "μάχιμος" και ανήσυχο πνεύμα μέχρι την τελευταία ημέρα, με πλήρη πνευματική διαύγεια.    

Υποδειγματικός οικογενειάρχης, με ειλικρινές ενδιαφέρον για συγγενείς και οικείους, θα λείψει σε όλους μας και πρωτίστως στην οικογένειά του. Είμαι σίγουρος ότι θα τον θυμούνται, όπως και εμείς, όπως του αξίζει - με σεβασμό και με αγάπη.


 
 

Κώστας Χατζησάββας 

2 σχόλια:

  1. Τον Αχιλλέα Ζιώγα τον πατέρα μας, τον χαρακτήριζε κυρίως η ικανότητά του να παράγει συνεχώς κάτι καινούργιο, κάτι πρωτότυπο σε κάθε πτυχή της ζωής του, από τα μηχανήματα και τον ηλεκτρισμό μέχρι και τη στάση του απέναντι στους ανθρώπους και τα προβλήματα που του έφερνε η ζωή. Χαρακτηριστικός ο τρόπος που στάθηκε στη μητέρα μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια της. Υπήρξε παντού καινοτόμος και δημιουργικός.. Είμαι περήφανος που ήταν πατέρας μου.
    Γρηγόρης Ζιώγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πατέρας μας ο Αχιλλέας Ζιώγας υπήρξε ένας προικισμένος άνθρωπος, επιδέξιος, ένα ταλέντο έμφυτο που μαζί με τις δεξιότητες που είχε αναπτύξει κατάφερνε να επιλύει προβλήματα με τρόπους ευρηματικούς. Ήταν πάντοτε σύγχρονος. Συντονιζόταν με την πρόοδο & την εξέλιξη της εποχής και κατάφερνε να είναι ένα φρέσκο ενημερωμένο μυαλό με μια καρδιά γεμάτη καλοσύνη και αποδοχή για όλους.
    Έφη Ζιώγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή