ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Πέθανε ο επιχειρηματίας Νικόλαος Δούρος, ιδρυτής της εταιρείας DUR - (βιογραφικό)


Την απώλεια του επιχειρηματία Νικολάου Δούρου, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Νικόλαος Θ. Δούρος ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας «Δούρος ΑΕ», η οποία δραστηριοποιείται στην αντρική ένδυση με τη φίρμα Dur.

«Ήταν ένας πρωτοπόρος, οραματιστής επιχειρηματίας και πρότυπο οικογενειάρχη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Βιογραφικό


 
 

Ο Δούρος ήταν ένα από τα έξι παιδιά μιας αγροτικής οικογένειας από την Κοντοβάζαινα Αρκαδίας. Είχε μεγάλη κλίση στα γράμματα και είχε δηλώσει πως ήθελε να γίνει στρατιωτικός γιατρός, αλλά δεν είχε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

Τη δεκαετία του ’50 ήρθε στην Πάτρα όπου ένας μακρινός συγγενής της οικογένειας που είχε μια μικρή βιοτεχνία ειδών ένδυσης του προσέφερε ως πλασιέ.

Ο Δούρος ταξίδευε στη δυτική Ελλάδα και απέκτησε εμπειρία από τον χώρο του ενδύματος. Το 1960 αποφάσισε να φτιάξει δική του επιχείρηση με τη βοήθεια των αδελφών του, την «Νίκος Δούρος και αδελφοί που διέθετε στην αγορά εσώρουχα και κάλτσες.

Επόμενο βήμα, η δημιουργία βιοτεχνίας που άρχισε να φτιάχνει ανδρικά εσώρουχα τύπου μπόξερ σε μοντέρνα συσκευασία που είχαν μεγάλη επιτυχία. Το 1971 η επιχείρηση έγινε ανώνυμη εταιρεία.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 γεννήθηκε η DUR, κάνοντας στροφή στο ποιοτικό ανδρικό ντύσιμο. Τη δεκαετία του ’90 η εταιρεία είχε καθιερωθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ το 2000 μπήκε στο Χρηματιστήριο.

Σήμερα εταιρεία διαθέτει δίκτυο 30 καταστημάτων λιανικής πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα με την επωνυμία DUR, συμπεριλαμβανομένων και των shop in shop, ενώ υποστηρίζεται και από δίκτυο χονδρικής.

Ο Δούρος από το 2008 ήταν πρόξενος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας για την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά ενώ το 2011 βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή από την πρεσβεία της Ουγγαρίας με το Μεγάλο Σταυρό του Τάγματος των Λεγεώνων, ως ο καλύτερος πρόξενος της Ελλάδας.


 
 

Είχε διατελέσει Πρόεδρος των Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου. Τέλος, ήταν αντιπρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος και μέχρι πρότινος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Λιμένος Πατρών.

Ο Δούρος είχε αποκτήσει τρία παιδιά, τον Θεόδωρο, την Αγγελική και τη Μαρίνα.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε σήμερα  Τρίτη 25 Ιουλίου  πριν λίγο στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων, την ενίσχυση των παιδικών κατασκηνώσεων κοινωνικού οργανισμού Δήμου Πατρέων.

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου