ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Υγεία Πτολεμαΐδας: Kαρκίνος του μαστού - Πότε είναι απαραίτητος ο Γονιδιακός Έλεγχος;

Ο καρκίνος του μαστού συγκαταλέγεται ανάμεσα στις συχνότερες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στις γυναίκες, με το 10% των περιπτώσεων να αφορούν την κληρονομική μορφή της νόσου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η νόσος προκαλείται από βλάβες εντοπισμένες στα γονίδια BRCA1 (γονίδιο BReast CAncer 1) και BRCA2 (γονίδιο BReast CAncer 2) σε ποσοστό που αγγίζει το 80%.
Πιο αναλυτικά, τα άτομα που κληρονομούν παθογόνες παραλλαγές σε ένα από αυτά τα γονίδια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών, ενώ τείνουν επίσης να εμφανίσουν τη νόσο σε μικρότερη ηλικία σε σχέση με άτομα που δεν έχουν τέτοια παραλλαγή.
Πότε είναι απαραίτητος ο Γονιδιακός Έλεγχος;
Ο γονιδιακός έλεγχος αποτελεί ειδική εξέταση που απευθύνεται σε άτομα που πληρούν ορισμένα κριτήρια βάσει ηλικίας εμφάνισης της νόσου, βεβαρημένου οικογενειακού ιστορικού και εργαστηριακών ευρημάτων.

 
 
Το να γνωρίζει ο ασθενής εάν είναι ή όχι φορέας μετάλλαξης στα γονίδια BRCA1 και BRCA2 αποτελεί εξαιρετικά σημαντική πληροφορία, που οδηγεί σε σωστή ενημέρωση για τις επιλογές πρόληψης καθώς και σε αποτελεσματικότερη θεραπεία.
Τα διαπιστευμένα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου Υγεία Πτολεμαΐδα προσφέρουν πλήρη μοριακό έλεγχο των γονιδίων BRAC1 και BRCA2, ενώ η εξέταση γίνεται με απλή αιμοληψία.
Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας και πάρτε την υγεία στα χέρια σας!

2463 054480


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου