ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Φινλανδία: Οδηγός «έφαγε» κλήση 121.000 ευρώ – Ποια η παράβασή του;


Μπορεί οι περισσότεροι οδηγοί στην Ελλάδα να αγνοούμε τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους και ως επί το πλείστον να

μένουμε ατιμώρητοι για αυτό, ωστόσο κάπου εκεί έξω, παίρνουν πολύ σοβαρά την εν λόγω παράβαση.

Αναφερόμαστε στην Φινλανδία, η οποία όχι μόνο απαιτεί από τους οδηγούς την αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας αλλά στην αντίθετη περίπτωση τους επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο με βάση το εισόδημά τους.


 
 

Δηλαδή όσα περισσότερα βγάζεις, τόσο περισσότερα πληρώνεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επιχειρηματίας Anders Wiklof ο οποίος πήρε μία κλήση με πρόστιμο 121.000 ευρώ επειδή όπως αναφέρει μία τοπική εφημερίδα πιάστηκε να πηγαίνει με 82 χλμ/ώρα όταν το όριο ήταν 50 χλμ/ώρα.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η αλλαγή στο όριο είχε γίνει πρόσφατα και ότι η Τροχαία τον σταμάτησε ενώ είχε αρχίσει ήδη να επιβραδύνει.

Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, οι Αρχές του αφαίρεσαν την άδεια οδήγησης για 10 ημέρες.

Ο Wiklöf συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων πολιτών της χώρας. Ελέγχει το 100% της εταιρείας Wiklöf Holding, η οποία διαχειρίζεται περισσότερες από 20 επιχειρήσεις στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, των κατασκευών, των υπηρεσιών ελικοπτέρων, των ακινήτων, του εμπορίου και του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών που ισοδυναμεί με 247 εκατομμύρια ευρώ το 2020 και λειτουργικά κέρδη 11 εκατομμύρια ευρώ.


 
 

Ο Wiklöf έχει μεγάλη ιστορία με τα αυτοκίνητα. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα το 1969 εισάγοντας γερμανικά οχήματα στη Φινλανδία. Εκτός από τα αυτοκίνητα, δημιούργησε μια εκτεταμένη συλλογή έργων τέχνης.

Διαθέτει επίσης το Ινστιτούτο Anders Wiklöf για την έρευνα της καρδιάς για τη βελτίωση της πρόβλεψης και της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το 1989 ίδρυσε το Ταμείο για τη Βαλτική Θάλασσα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ίδιος πάντως δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το πρόστιμο και δήλωσε ότι ελπίζει τα χρήματα να πάνε στο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου