ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Τσιγγάνικος γάμος στον Βόλο με 3000 καλεσμένους- Σφάζανε αρνιά σε κοινή θέα

Στον Βόλο τα έθιμα της κοινωνικής ομάδας των αθιγγάνων πέφτουν στα «τείχη» των μπαλαμών και της οργανωμένης κοινωνίας.

Έμπορος στις λαϊκές αγορές του Βόλου από το Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας διοργανώνει σήμερα γλέντι για τον γάμο της κόρης του με 3000 καλεσμένους από όλη την Ελλάδα και έκλεισε τον περίβολο του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Εκεί, οι τσιγγάνοι ακολούθησαν το τελετουργικό τους και αποφάσισαν να σφάξουν αρνιά σε κοινή θέα. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από προχθές με την σφαγή των ζώων. Πρόλαβαν να σφάξουν δέκα αρνιά και έγινε καταγγελία στην Κτηνιατρική και την Εισαγγελία, οπότε σταμάτησε η σφαγή των και το αποτρόπαιο θέαμα.


 
 

«Εμείς θέλαμε να κάνουμε το γάμο, σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, όπως έκαναν οι παππούδες μας και σφάξαμε τα αρνιά, αλλά μας σταμάτησαν», είπε στα gegonota.news συγγενής της 22χρονης νύφης.

Το ζευγάρι που σήμερα θα γλεντήσει στην περιοχή του Πανθεσσαλικού έχει ήδη παντρευτεί και έχει και ένα νεογέννητο αγοράκι, ενώ καλεσμένος στον γάμο είναι ο Ζαφείρης Μελάς, που θα αναλάβει το πρόγραμμα.

Στο μεταξύ αρραβώνας ετοιμάζεται στη Νέα Ιωνία και από τον νεαρό αθίγγανο που κατηγορήθηκε τον προηγούμενο μήνα, για την απαγωγή της ανήλικης αγαπημένης του.


 
 

Το ζευγάρι θα αρραβωνιαστεί σύντομα και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η οποία έχει αναβληθεί, θα έχει τελεστεί και ο γάμος.

gegonota.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου