ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Πιστοποιήσεις θέτουν εκτός λειτουργίας την πλειοψηφία των αναβατήρων στα περισσότερα χιονοδρομικά


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στους φίλους της χιονοδρομίας καθώς κυκλοφορεί η είδηση

ότι μεγάλος αριθμός αναβατήρων των χιονοδρομικών δεν θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία την τρέχουσα σεζόν 2023-24.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Υπουργική Απόφαση 14015/2022 – ΦΕΚ 3739/Β/15-7-2022 που καθορίζει την ίδρυση και λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, απαιτείται υποβολή Ειδικού Κανονισμού Εκμετάλλευσης και Λειτουργίας των Αναβατήρων σε διαπιστευμένο φορέα Επιθεώρησης και Πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO/IEC 17021 ή άλλα ισοδύναμα
πρότυπα που είναι αποδεκτά σε διεθνές επίπεδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοια πιστοποίηση είναι δυνατή για αναβατήρες κατασκευασμένους μετά το 2002. Πρακτικά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι με εξαίρεση κάποιων από τους νεότερους, θα υπάρξει πρόβλημα με την έγκριση όλων των υπολοίπων παλαιότερων αναβατήρων καθιστώντας τη λειτουργία των κέντρων αδύνατη ή επιτρέποντας μόνο την μερική λειτουργία σε κάποια κέντρα. Συγκεκριμένα θα υπάρξει πρόβλημα με τον Ηρακλή, τον Αίολο και όλα τα συρόμενα στο Χ.Κ. Παρνασσού εκτός Δία και Σαχάρας, την Στύγα και τα συρόμενα στο Χ.Κ. Καλαβρύτων, τους αναβατήρες στα Χ.Κ. Βασιλίτσας, Πηλίου, Μαινάλου, Ανηλίου, Βελουχίου, Πισοδερίου και Ζήρειας. Αν δε το πρότυπο εφαρμοσθεί με αυστηρότητα, τότε ο μόνος αναβατήρας ο οποίος θα πληρεί τις προδιαγραφές είναι ο νέος Αχιλλέας του Χ.Κ. Καλαβρύτων ο οποίος είναι υπό κατασκευή.
 

 

Το όλο θέμα φαίνεται να δημιουργήθηκε από την προβληματική μεταφορά κοινοτικής νομοθεσίας. Έχει ήδη υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των χιονοδρομικών με τους αρμόδιους φορείς και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύσει το ζήτημα.


snowreport.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου