ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφόρος αποκαλύπτει το μέγεθος του πύρινου εφιάλτη - Δείτε φωτογραφίες


Πέντε τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, ασθενέστεροι σήμερα οι άνεμοι - Δείτε τις φωτογραφίες από το Maxar Technologies Το τεράστιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου γενικότερα αποκαλύπτουν οι εικόνες από αμερικανικό δορυφόρο, την ώρα που η τιτάνια προσπάθεια να σβήσει η φωτιά συνεχίζεται και σήμερα για πέμπτη ημέρα.

Αυτό το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτουν οι εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters από τον δορυφόρο του Ινστιτούτου Maxar των ΗΠΑ, το οποίο ειδικεύεται στην παρατήρηση της γης με δορυφόρους, μεταξύ άλλων υπηρεσιών.





Στις φωτογραφίες φαίνεται το τεράστιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την περιοχή, αλλά και η έκταση που έχει καεί πάνω από την πόλη.

Δείτε τις φωτογραφίες






Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πέντε ενεργέ μέτωπα

Ασθενέστεροι αλλά πάντα ρυθμιστές της έντασης, της πορείας και της ταχύτητας εξάπλωσης της πυρκαγιάς οι άνεμοι σήμερα στον Έβρο αναμένεται να καθορίσουν για άλλη μία μέρα, σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες, τον βαθμό δυσκολίας και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων κατάσβεσης στα εναπομείναντα μέτωπα του Νομού.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό λίγο μετά τις 10:00, στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζονται ενεργά μέτωπα στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα και Μεσημβρία και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Αισύμη. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στις οποίες συνδράμουν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Ρουμανία και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Παρακολουθώντας την πορεία του μετώπου που εξακολουθεί να καίει στη Δαδιά για τρίτη ημέρα οι δασικές υπηρεσίες του Νομού σε συνάρτηση και με τους βορειοανατολικούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή οδηγώντας την πύρινη απειλή νοτιοδυτικά και μόλις συναντήσει μία ρεματιά να δημιουργεί μέτωπα με γεωμετρική πρόοδο, εκτιμούν ότι αν δεν τελειώσει η πυρκαγιά της Δαδιάς που είναι βορειότερα δεν θα ηρεμήσει ο νότιος Έβρος, όπως χαρακτηριστικά λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφέρουν ως ενδεικτικό παράδειγμα τον οικισμό της Μελίας, όπου -ενώ η φωτιά που εκδηλώθηκε εκεί το προηγούμενο Σάββατο έχει σβήσει- απειλείται εκ νέου από την πυρκαγιά που κατεβαίνει απ' τη Δαδιά και ήδη την έχει πλησιάσει.

Επίσης οι οικισμοί του 'Αβαντα, της Νίψας και του Δωρικού απειλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες τόσο από την πυρκαγιά της Μελίας όσο και της Δαδιάς με τη δεύτερη να απειλεί και πάλι τον 'Αβαντα αν φύγει νοτιοδυτικά λόγω των βορειοανατολικών ανέμων.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου