ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

«Κλειδώνουν» τις ξαπλώστρες τους στην άμμο σε παραλίες της Χαλκιδικής

 Ιδιώτες στη Χαλκιδική, αντιβαίνουν τον νόμο 


Το «κίνημα της πετσέτας» που διεκδικεί, ολοένα και μαζικότερα, ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, έχει φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της παράνομης κατάληψης παραλιών από επιχειρηματίες, που «επεκτείνουν» τα beach bar τους φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα και στήνοντας μέχρι και φράχτες για να καταλάβουν μεγαλύτερο χώρο στις αμμουδιές.
 
 

Οι πολίτες, αρχής γενομένης από τη Μύκονο, ύστερα στην Πάρο και εσχάτως και σε άλλα νησιά, οργανώθηκαν ζητώντας το αυτονόητο: να απλώσουν κάπου την πετσέτα τους χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουν αντίτιμο, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι και υψηλό.

Αν και το «κίνημα» είχε πρόσφατα την πρώτη του νίκη στην Πάρο, το ζήτημα της παράνομης κατάληψης των παραλίων, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το in, έχει ακόμα έναν «εχθρό». Ιδιώτες στη Χαλκιδική, αντιβαίνουν τον νόμο τοποθετώντας μόνιμα στις παραλίες τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους. Τις κλειδώνουν και τις «τσιμεντώνουν» στην αμμουδιά.

«Δίνουμε την προθεσμία μέχρι την Τετάρτη να τις μαζέψουν, διαφορετικά από την Πέμπτη συνεργείο του δήμου θα βγει και αδιακρίτως θα μαζεύει ομπρέλες και ξαπλώστρες», είχε προειδοποιήσει ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Καρράς.

Όντως από το πρωί σήμερα, οι μπουλντόζες μπήκαν στην άμμο για να απομακρύνουν τις ξαπλώστρες των ιδιωτών από την παραλία και όσοι… έχασαν τη θέση τους στη θάλασσα ξεσπούν.

«Δεν μπορώ να δίνω 10 ευρώ κάθε μέρα για την ομπρέλα», «δεν τους ενοχλούν οι επιχειρηματίες που βάζουν ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα, κυνηγάνε εμένα που παίρνω 500 ευρώ» λένε αγανακτισμένοι στην κάμερα του Mega.


 
 

«Όργιο» αυθαιρεσιών στη Χαλκιδική

Καταπατήσεις αιγιαλού, ευφάνταστες κατασκευές, παραπετάσματα πάνω στην άμμο και τα βράχια, ξαπλώστρες μέσα στο νερό. Αυτό είναι το σκηνικό σε πολλές παραλίες σε όλη την Ελλάδα.

Στο Κριαρίτσι, τροχόσπιτα και μόνιμες κατασκευές έχουν κατακλείσει την παραλία. Στην Κληματαριά, σε εικόνα από drone, φαίνεται πως η ελεύθερη παραλία είναι ελάχιστη καθώς έχει καταληφθεί από ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου