ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!».. - (εικόνες)

 Στον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης μας πραγματοποιήθηκε ακόμα μια δράση αφιερωμένη στο έργο της Άλκης Ζέη

και της Ζωρζ Σαρή. Τίτλος της «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!» με εμψυχώτρια την Ζωή Τσιάλτα, φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, που σκοπό είχε να παρακινήσει τους μικρούς συμμετέχοντες να εξασκηθούν στη σύνθεση μιας ιστορίας που βασίζεται σε γεγονότα και πρόσωπα της ζωής τους ή της φαντασίας τους!


 
 

Η Ζωή τους υποδέχτηκε με ευγένεια και τους εισήγαγε στο θέμα με ερωτήσεις για τις διακοπές τους με ποιον πήγαν, πού πήγαν, σε ποιες δραστηριότητες επιδόθηκαν. Έτσι, τους δόθηκε η ευκαιρία να διατυπώσουν προφορικά την δική τους ιστορία. Με αφορμή αυτή τη συζήτηση η Ζωή τους διάβασε αυτοβιογραφικά αποσπάσματα από βιβλία της Άλκης και της Ζωρζ που περιέγραφαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη Σάμο και στην Αίγινα και έδωσαν βαρύτητα στο τι σημαίνει το επίθετο αυτοβιογραφικός. 

Στη συνέχεια έπαιξαν το παιχνίδι «Πες κάτι για σένα». Το κάθε παιδί, όταν ερχόταν η σειρά του, έριχνε ένα ζάρι με ερωτήσεις, που είχε κατασκευάσει η Ζωή, και έπρεπε να απαντήσει σε όποια ερώτηση του τύχαινε. Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις, όπως πες τον αγαπημένο σου ήρωα βιβλίου, τι ονειρεύεσαι να γίνεις σαν μεγαλώσεις, τον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό κ.α.. 


 
 

Κατόπιν κλήθηκαν να γράψουν τη δική τους ιστορία και αφού σχεδίασαν το πλάνο της, άρχισαν να τη γράφουν και φυσικά να την εικονογραφούν σε ένα βιβλίο ακορντεόν που τους μοίρασε η Ζωή. Στις σελίδες του μικρού βιβλίου τους ξεδιπλώθηκαν ευφάνταστες ιστορίες για τον αγαπημένο τους αθλητή, το κατοικίδιό τους, τη μαμά τους, τον αγαπημένο τους ήρωα, για ένα λυπημένο βουνό…

 Ευχαριστούμε θερμά τη Ζωή Τσιάλτα, που και φέτος ανταποκρίθηκε με προθυμία στο κάλεσμά μας. Με την ηρεμία της, την ευγένειά της και τη δημιουργική της διάθεση βοήθησε τους μικρούς μας φίλους να ξεδιπλώσουν τις δεξιότητες τους και να εκφραστούν μέσα από τα κείμενά τους! 

Για ακόμα μία φορά θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Καλλιόπη Παπαβασιλείου και στην Ελένη Τσεβεκίδου, που στήριξαν με την παρουσία τους ακόμα μια καλοκαιρινή δράση και    αποτελούν έμπνευση για τους μικρότερους συμμετέχοντες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου