ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Εφιαλτική πρόβλεψη Bloomberg: Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται μετά τον 15αυγουστο – Τι λέει για Ελλάδα



Για ένα νέο καύσωνα που πρόκειται να «χτυπήσει» την Ευρώπη μετά τον 15αυγουστο κάνει λόγο το Bloomberg.

 
 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης θα είναι υγρό και με ανέμους τον Αύγουστο, με θερμοκρασίες κάτω από το κανονικό. Ωστόσο, το δεύτερο μισό του μήνα θα φέρει την επιστροφή της θερμοκρασίας πάνω από το μέσο όρο στην Ισπανία, τη νότια Ιταλία και την Ελλάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Η Ρώμη και η Καταλονία σημείωσαν θερμοκρασίες ρεκόρ τον περασμένο μήνα, ενώ η Σαρδηνία έκανε το ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Ιούλιο στους 48 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεραστεί.

«Ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους τόσο για την ξηρά όσο και για τις θερμοκρασίες των ωκεανών στο Βόρειο Ημισφαίριο, επομένως υπάρχει πιθανότητα να δούμε περαιτέρω κύματα καύσωνα τον Αύγουστο», δήλωσε η Samantha Burgess, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus.

Καύσωνας Κλέων: Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας που καταγράφηκε στη χώρα

Ο διάρκειας 15 ημερών καύσωνας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023, ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας ο οποίος έχει καταγραφεί στη χώρα μας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

 
 

Στον καύσωνα διακρίνονται τρεις φάσεις:

Η πρώτη στην αρχή του καύσωνα από τις 12 μέχρι τις 15 Ιουλίου, η δεύτερη (η οποία ήταν και ισχυρότερη) από τις 18 μέχρι τις 23 Ιουλίου και η τρίτη από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουλίου, με τις δύο τελευταίες ημέρες του καύσωνα, 25 και 26 Ιουλίου, να αποτελούν και τη θερμότερη περίοδο.

Η πιο θερμή ημέρα στο σύνολο της χώρας ήταν η 23η Ιουλίου, όπου 350 σταθμοί ξεπέρασαν το όριο του καύσωνα (μέγιστη θερμοκρασία άνω των 37 °C) και 180 σταθμοί τους 40 °C. Την ημέρα αυτή σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της χώρας επηρεάστηκε από θερμοκρασίες υψηλότερες των 40 °C.

Η θερμοκρασία των 46,4 °C στο Γύθειο στις 23 Ιουλίου 2023 είναι η τέταρτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα.

Σε όλες τις γεωγραφικές ενότητες της χώρας, με εξαίρεση τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, σημειώθηκαν απόλυτα ρεκόρ μεγίστων θερμοκρασιών των τελευταίων 15 ετών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης των Αθηνών (περιοχή Πατήσια) βίωσαν θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών για 307 ώρες κατά το διάστημα από 12 έως 26/07. Στην ίδια περίοδο οι κάτοικοι της Λάρισας 230 ώρες, της Σπάρτης 186 ώρες, ενώ στα Ιωάννινα (περιοχή Ανατολής) και στην Κοζάνη 164 και 145 ώρες, αντίστοιχα. 
 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου