ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Graphic Novel: ιστορίες και κώδικες

Μία ακόμα εξαιρετική δράση παρακολούθησαν τα παιδιά στη βιβλιοθήκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που τίτλο είχε “Graphic Novel: ιστορίες και κώδικες με την καθοδήγηση της αρχιτέκτονα Δέσποινας Βανιώτη.

Στόχοι της δράσης είναι: να γνωρίσουν τα παιδιά το graphic novel ως ένα νέο είδος κειμένου, να κατανοήσουν πως το κύριο αφηγηματικό του μέσο είναι η εικόνα και τείνει να καλύπτει μια ιστορία στο σύνολό της, να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του storyboard, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και την αναλυτική τους αντίληψη, να εμπνευστούν από τα βιβλία της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη και να δημιουργήσουν το δικό τους μέρος ενός graphic novel.

Η Δέσποινα με το γλυκό της χαμόγελο και την ευγένειά της καλωσόρισε τα παιδιά και ξεκίνησε τη γνωριμία μαζί τους. Τους ρώτησε αν γνωρίζουν τι είναι τα graphic novel και τα κόμικ. Κάποια παιδιά γνώριζαν άλλα όχι. Τους ρώτησε για αγαπημένους τους ήρωες από κόμικ και graphic novel και αυτά τους περιέγραψαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Τους εξήγησε ποιες είναι οι διαφορές των δύο και οι διαφορές τους από ένα βιβλίο και στη συνέχεια έδειξε βιβλία με εικόνες που περιγράφουν την ιστορία και υπάρχουν στη συλλογή της βιβλιοθήκης. Εστίασαν στη σύνθεση των εικόνων, στα κάδρα που άλλα ήταν κοντινά, άλλα μεσαία και άλλα μακρινά. Επίσης πρόσεξαν τα συννεφάκια ομιλίας και σκέψης της ιστορίας.

Στη συνέχεια τους χώρισε σε δύο ομάδες της Άλκης και της Ζώρζ και τους διάβασε αποσπάσματα από τα βιβλία « Ο θησαυρός της Βαγίας» και «Ο θείος Πλάτων». Συζήτησαν για το περιεχόμενο τους για τους ήρωες και στη συνέχεια τους μοιράστηκε μία κόλλα χαρτί με έξι πινακάκια όπου οι μικροί συγγραφείς και σκιτσογράφοι θα εξέλισσαν την ιστορία όπως αυτοί την φαντάζονταν ή θα έφτιαχναν μία δική τους.

Δούλεψαν με πολλή όρεξη και χαρά και έβγαλαν πραγματικά εντυπωσιακές ιστορίες με φανταστικούς και πραγματικούς ήρωες και εικονογράφηση καταπληκτική. Η γραφική απεικόνιση και αναπαράσταση των ιστοριών σκηνή προς σκηνή τα συνεπήρε. Τα τοποθέτησαν πάνω σε έναν πίνακα και ο κάθε δημιουργός διηγήθηκε το δική του οπτικοποιημένη ιστορία και απόλαυσαν αυτό το δίωρο ταξίδι.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Δέσποινα Βανιώτη που για μία ακόμα χρονιά συμμετείχε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης που με τις γνώσεις της, το φιλότιμο, την αγάπη, την υπομονή και επιμονή προς τα παιδιά συνέβαλε ουσιαστικά σε μία ακόμα επιτυχημένη δράση .
 
 
>
Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Ελένη Τσεβεκίδου και την Καλλιόπη Παπαβασιλείου που βοήθησαν στη δράση με απίστευτη όρεξη χαρά και ενθουσιασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου