ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Δολοφονία Αντώνη: Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου στον Πειραιά- Τι έδειξε η νεκροψία


Αδιανόητη είναι η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Πειραιά, από τον σκόπιμο πνιγμό του 36χρονου Αντώνη από το πλήρωμα του Blue Horizon.

Η νεκροψία - νεκροτομή της σορού του 36χρονου Κρητικού που βρήκε τραγικό θάνατο χθες όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο Blue Horizon απέπλεε με ανοικτή ακόμα τη μπουκαπόρτα, κι ενώ το πλήρωμα παρακολουθούσε απαθώς, έδειξε πνιγμό. 
Ταυτόχρονα όμως φαίνεται πως ο άτυχος Αντώνης έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα σαφής εξήγηση.

 
 

Η επίσημη αιτία θανάτου της νεκροψίας από τους ιατροδικαστές Σωτήρη Μπογιόκα και Σωκράτη Τσαντίρη, είναι "πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος κάκωσης κεφαλής".

Η πρώτη εικόνα στην οποία καταλήγει ο ιατροδικαστής είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα. Τα χτυπήματα ενδεχομένως είναι από τη σύγκρουση του σώματος του Αντώνη με τον μώλο, καθώς την ώρα που έπεσε στη θάλασσα, οι μηχανές του σκάφους ήταν στο πρόσω για τον απόπλου και τον έσπρωχναν προς τον μώλο του λιμανιού.

Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Να σημειωθεί πως στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, μετέβη και ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για επιπλέον στοιχεία.

Στην εισαγγελία τα 4 μέλη του πληρώματος

Υπενθυμίζεται πως στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε χθες ο 36χρονος, όταν στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί επί του πλοίου απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα.

Ο 36χρονος περισυνελέγη νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή, ενώ το πλοίο αναχώρησε και επέστρεψε μετά από εισαγγελική εντολή προκειμένου να δοθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 είπε ότι αισθάνεται "σοκ, φρίκη και θλίψη".

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πράξη των μελών του πληρώματος "ποινικά και ηθικά καταδικαστέα", προσθέτοντας ότι "αποτελεί χυδαία προσβολή προς τους Έλληνες ναυτικούς της ελληνικής ακτοπλοΐας που δεν συνάδει με τις αρχές της ναυτοσύνης".

Επεσήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι ο 36χρονος ο οποίος είχε εισιτήριο στην κατοχή του, αφού είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, έπειτα αποβιβάστηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και στη συνέχεια στην προσπάθειά του να επανεπιβιβαστεί, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, ενώ δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Ποιος ήταν ο 36χρονος

Η κοινωνία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου θρηνεί για τον βίαιο χαμό του 36χρονου Αντώνη, που δεν επέστρεψε από τον Πειραιά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, παρά την προσπάθεια του να μην χάσει το πλοίο Blue Horizon.

Κάτοικος Αγίου Νικολάου, περιγράφει τον Αντώνη λέγοντας πως "ο Αντώνης Κ. έζησε 36 δύσκολα χρόνια στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τη μητέρα του και τα δυο του αδέρφια…Χωρίς δουλειά, βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι…

Χωρίς άλλα εισοδήματα από τη μέρα που έχασε τη μητέρα του σε μια ζωή που για τους περισσότερους θα φάνταζε σωστός Γολγοθάς, ο ίδιος συνέχισε να καβαλάει το ποδήλατο του και να παλεύει για μια χούφτα ευρώ ή λίγες μπουκιές φαγητό πάντα με ένα ανεξήγητο πολλές φορές χαμόγελο…

Σε έναν κόσμο σκληρό που απορρίπτει εύκολα περιθωριοποιεί και πολλές φορές στιγματίζει το διαφορετικό πλήρωσε με τη ζωή του μια αργοπορία να επιβιβαστεί στο καταραμένο εκείνο πλοίο χθες το βράδυ στον Πειραιά…Ο Αντώνης δεν ήταν κάποιος που μάλωνε, ίσως να νόμιζε πως επρόκειτο για κάποιο αστείο, μια κακόγουστη φάρσα…Μέχρι που βρέθηκε στο κενό…Ίσως και να χαμογελούσε ακόμα και την ώρα που αποχαιρετούσε τον σκληρό και άδικο κόσμο μας…"

 
 

Ο αδικοχαμένος νεαρός πνίγηκε αβοήθητος και η οργή για τους δικούς του ανθρώπους εναλλάσσεται με την πίκρα, τη θλίψη και την απόγνωση.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αδερφός του στο άκουσμα της τραγικής είδησης ενώ με σπαρακτικά λόγια μίλησε έτερος αδερφός, αφού ο 36χρονος προερχόταν από πολυμελή οικογένεια 10 μελών.

"Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος και αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου" είπε και συνέχισε: "ο αδερφός μου ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερη δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε".

Ο ίδιος ενημερώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα για το απίστευτο περιστατικό από έναν λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο. "Δεν ξέρουμε κάτι άλλο περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση" ήταν τα λόγια της αναγγελίας θανάτου.
Attica Group για την τραγωδία στον Πειραιά: Βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν - Συλλυπητήρια στην οικογένεια

Η οικογένεια της ATTICA GROUP σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα", αναφορικά με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Πειραιά, από τον πνιγμό του 36χρονου από το πλήρωμα του Blue Horizon.

Όπως προσθέτει η ATTICA GROUP: "Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της".

"Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

capital.gr με πληροφορίες από TheTOC.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου