ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Εικόνες - σοκ από τον θεσσαλικό κάμπο - «Βουνό» τα νεκρά ζώα μετά τις πλημμύρες

Οι φωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel στη Θασσαλία.


Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον θεσσαλικό κάμπο μαρτυρούν το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής από τα νερά των χειμάρρων.

Χιλιάδες ζώα κείτονται νεκρά και είναι στοιβαγμένα σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο, νώ άλλα τόσα προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανά, καθώς το νερό σε πολλά σημεία δεν έχει υποχωρήσει.
thessalia_nekra_zwa__1_
 
 
thessalia_nekra_zwa__3_
thessalia_nekra_zwa__2_
thessalia_nekra_zwa_xr
Βίντεο της Golden Movies καταγράφει σε βίντεο τρομακτικές εικόνες από φάρμες στη Λάρισα, με νεκρά ζώα να βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα που παραμένουν -για την ώρα- ζωντανά, καθώς πολλά από αυτά δεν έχουν καθαρό νερό και τροφή για να επιβιώσουν.

Δείτε το βίντεο:

5967416
5967454


Την ίδια ώρα, μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τα τόσο από τα νεκρά ζώα όσο και από τα στάσιμα νερά, ενώ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για λοιμώδη νοσήματα που ευνοούνται από την υγρή…χωματερή

Για τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών στις πλημμυρισμένες περιοχές μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.


Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι ο βασικός κίνδυνος σε πρώτη φάση είναι οι γαστρεντερίτιδες, λόγω της επαφής του νερού με μικρόβια από τις αποχετεύσεις. Όσον αφορά τα 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας που ανακοίνωσε σήμερα η κ. Αγαπηδάκη δήλωσε: «Δεν γνωρίζω αν αυτός ο αριθμός είναι πολύ πάνω από το αναμενόμενο για την εποχή γιατί οι γαστρεντερίτιδες έτσι κι αλλιώς υπάρχουν». Μάλιστα τόνισε ότι οποιαδήποτε επαφή με το μολυσμένο πόσιμο νερό ή με τα λιμνάζοντα ύδατα μέσω του στόματος ή των ματιών ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσης, όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η χρήση για πλύσιμο των δοντιών κλπ.

thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου