ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Κυριάκος Ταταρίδης: «Στρατηγικός μας στόχος η στήριξη των τοπικών μας επιχειρήσεων και η προσέλκυση επενδύσεων» -Επίσκεψη σε δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις - (εικόνες)

Δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, συνοδευόμενος από μέλη του

Συνδυασμού του «Γρεβενά: ο τόπος μας…η ζωή μας».

Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε διαδοχικά το ΚΤΕΛ Γρεβενών¨, τα “Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών”, τον “Αγρό της Πίνδου”, το ΤυρoκομείοΤζιάλλα, την “ΕΥΧΥLON” Ζιώγας, την “ ICEBILLFACTORY” Β. Μέντζιος και Υιοί ΟΕ, τον Αγροτικό Βιοτεχνικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Γεωργίου την “ΒΕ.Κ.ΑΛ. ΑΒΕΕ” Bέρας Κουφώματα, την “LASTRATA”, την “ΕΛ.ΥΝ.ΑΒΕΕ”, την “ALFAWOODPINDOS “, την “Παπαστεργίου Αλ. Και Υιοι Ο.Ε.“, τα “ΜΑΡΑΜΑΡΑ ΑΦΟΙ ΖΑΡΚΑΔΑ, την “ΒΙΟΠΑΝ –ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε., τους “Μύλους Γρεβενών ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ“, τους “Μύλους ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ Ο,Ε“, τα “Επιπλα ΤΣΙΟΠΛΗΣ“, τους “Μύλους ΡΟΔΙΑΣ“ και την “Τζιότζιος Χρήστος-STIHL Μηχανήματα κήπου“.

Έχοντας ως στρατηγικό στόχο την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και με δεδομένο ότι οι τοπικές επιχειρήσειςαποτελούν στυλοβάτες της, με ξεχωριστή και σημαντική συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική των Γρεβενών,ο κ. Ταταρίδης και οι συνεργάτες του, αφού άκουσαν προσεκτικά τους προβληματισμούς, τα πολλά παράπονα για την ελλιπέστατη στήριξη από τη Δημοτική Αρχή ( σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σε βασικές και αυτονόητες παροχές, όπως: ιντερνετ, νερο κλπ), δεσμεύθηκε για τη δημιουργία άμεσα ενός μηχανισμού στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Η στήριξη των τοπικών μας επιχειρήσεων και η προσέλκυση επενδύσεων, είναι στρατηγικός μας στόχος για την επόμενη πενταετία και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις».


 
 

Θυμίζουμε ότι, όπως αναφέρεται και  στο ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ του Συνδυασμού «Γρεβενά: ο τόπος μας…η ζωή μας»:

«Το διακύβευμα αυτών των Δημοτικών εκλογών είναι να σταματήσει άμεσα ο κατήφορος των Γρεβενών και να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση    

Η στρατηγική μας θα είναι αναπτυξιακή. Θα επιδιώξουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην πόλη και στα χωριά μας. Να επανακινήσουμε την οικονομία μας Τα Γρεβενά έχουν ανάγκη από ένα μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. 

Ο Δήμος οφείλει να παίξει αυτό το ρόλο λειτουργώντας ως κέντρο, ενημερώνοντας τους υποψηφίους επενδυτές και τις επιχειρήσεις για τις εξελίξεις στην αγορά και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και βοηθώντας τους να τα υλοποιήσουν.

Δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ):

    Είμαστε ο μόνος Δήμος της χώρας που δεν διαθέτει βιομηχανική περιοχή. Αποτελεί στόχο άμεσης προτεραιότητας ο οποίος, σε συνδυασμό με την κατασκευή του Ε65 και τη μετατροπή του Δήμου μας σε εθνικό γεωγραφικό κέντρο, θα ωθήσει δεκάδες μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν στην περιοχή μας.

Ειδική ή ελεύθερη οικονομική ζώνη:

Είναι ένα τμήμα εδάφους στο οποίο δύναται να εφαρμοστεί προνομιακή οικονομική και φορολογική μεταχείριση σε επιχειρήσεις, με σκοπό να προσελκύσει επενδύσεις εντός της ζώνης.  

    Η είσοδος της περιοχής των Γρεβενών σε μια τέτοια ζώνη θα μπορούσε να έλξει επενδύσεις στην περιοχή, να τονώσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που θα παράγονται, να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στα Γρεβενά και να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες τοπικές επιχειρήσεις. 

    Η επιδίωξη αυτή, θα είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες. Θα κατατεθεί πρόταση με ειδική αιτιολόγηση για την ανάγκη της ένταξης σε μια τέτοια ζώνη. Ένα τέτοιο εγχείρημα οπωσδήποτε χρειάζεται τη σύμπλευση και των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του τοπικού βουλευτή, προκειμένου να διεκδικήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση μια τέτοια εξαίρεση για τα Γρεβενά».

Δείτε εικόνες:


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου