ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Η τραγική ιστορία του ζευγαριού από την Αυστρία


Με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για τον θάνατο των δύο νέων ανθρώπων που

χάθηκαν στο ορμητικά νερά του χείμαρρου στα Ποτιστικά Πηλίου λίγες ημέρες μετά τον γάμο τους στον τόπο που τόσο αγάπησαν.

«Είναι θλιβερό καθήκον μας να ανακοινώσουμε τον θάνατο δύο Αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα», ανέφερε το υπουργείο σε μια σύντομη ανακοίνωση.
 

 

Αποφάσισαν να παντρευτούν στο μέρος που αγάπησαν, εκεί που τελικά έχασαν τη ζωή τους

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που αγνοούνται από τις σοβαρές πλημμύρες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρασύρθηκε όλο το σπίτι

Τα ίχνη του Φιλίπ και της Μιακέλα χάθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν το σπίτι το οποίο νοίκιαζαν στα Ποτιστικά Πηλίου παρασύρθηκε από τον χείμαρρο.

Λίγες ημέρες μετά τον γάμο τους ο Φιλίπ και η Μικαέλ χάθηκαν στα ορμητικά νερά του χείμαρρου

Ο ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι όταν ξεκίνησε η νεροποντή προέτρεψε τους δύο νέους να φύγουν, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι θα είναι πιο ασφαλείς αν παραμείνουν στην κατοικία.

Η τραγική ειρωνεία

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πώς μόλις πριν λίγες εβδομάδες, το ζευγάρι είχε παντρευτεί εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχαν δώσει να παντρευτούν στην Ελλάδα και φυσικά στο Πήλιο.

Οι γονείς της Μικαέλα και του Φίλιπ έκαναν εδώ και χρόνια διακοπές στα Ποτιστικά του Πηλίου.

Από μικρά παιδιά, οι δύο νέοι περνούσαν στο Πήλιο τις καλοκαιρινές τους διακοπές, γνωρίστηκαν στο συγκεκριμένο μέρος και έτσι ήθελαν να κάνουν τον γάμο τους εκεί.

Η παραλία στα Ποτιστικά πριν και μετά την κακοκαιρία


 
 

Οι δραματικές στιγμές της εξαφάνισης

Ο Φίλιπ και η Μικαέλα απολάμβαναν τις διακοπές τους στο Πήλιο, λίγες εβδομάδες αφότου είχαν παντρευτεί. Όπως είχε αναφέρει η «Καθημερινή», στις 6 το πρωί της περασμένης Τρίτης, την ημέρα που η κακοκαιρία Daniel άρχισε να πλήττει την περιοχή, το ζευγάρι είχε επιστρέψει στο δωμάτιό του.

Οσο περνούσε η ώρα, η βροχή όλο και δυνάμωνε. Κάποια στιγμή το νεαρό ζευγάρι συνειδητοποίησε πως το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει με ορμή στο κτήμα του συγκροτήματος όπου διέμενε, 80 μέτρα από την παραλία Ποτιστικά, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου.

Οταν γύρω στη 1 το μεσημέρι η βροχή κόπασε, η Μικαέλα επικοινώνησε με έναν από τους δύο ιδιοκτήτες στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να μεταφερθούν στο μπανγκαλόου όπου έμεναν μέχρι εκείνο το πρωί οι γονείς της. Ηταν ψηλότερα στο κτήμα και θα ήταν πιο ασφαλείς και προστατευμένοι.

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι τα νερά άρχισαν να φουσκώνουν ξανά.

«Πρέπει να απομακρυνθούμε»

Ο Φριτζ, συνταξιούχος γυμναστής, χτύπησε την πόρτα του ζευγαριού.

«Το φοβάμαι αυτό που γίνεται εδώ. Πρέπει να φύγουμε», είπε ο Φριτζ.

Του έδειξε με το χέρι του τη διαδρομή που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, πίσω από τα μικρά σπιτάκια, παράλληλα με το ρέμα της Ξυνόβρυσης, προς ένα λόφο.

«Ισως πάμε στο αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να απομακρυνθούμε γρήγορα εάν χρειαστεί. Ξεκινήστε εσείς και εάν είναι θα ακολουθήσουμε», θυμάται πως του είπαν.

Ο απόλυτος εφιάλτης

Γύρω στις 5 το απόγευμα διέσχισε το κτήμα και ο Θανάσης Σαμαράς ιδιοκτήτης των κατοικιών. Είδε πως το αυτοκίνητο του ζευγαριού ήταν ακόμη εκεί, αλλά ξέροντας πως ο Φριτζ είχε φύγει, θεώρησε πως το ζευγάρι είχε φύγει επίσης.

Οταν λίγο αργότερα συνάντησε τον Φριτζ και του είπε τι είχε συμβεί, ο Σαμαράς επέστρεψε στο κτήμα για να βρει το ζευγάρι. Αυτό που αντίκρισε ήταν ο απόλυτος εφιάλτης.

Το ορμητικό ποτάμι που είχε δημιουργηθεί είχε κυριολεκτικά σηκώσει και παρασύρει από τα θεμέλια δύο από τα μικρά σπιτάκια. Το ένα, αυτό στο οποίο είχαν μεταφερθεί νωρίτερα η Μικαέλα και ο Φίλιπ.

Το κτίσμα είχε γίνει κομμάτια. Ανέβηκε τρέχοντας στον λόφο και όταν κατάφερε να πιάσει γραμμή στην Πυροσβεστική, τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί.

Το μόνο που όλοι εύχονταν ήταν το ζευγάρι να έχει προλάβει να βγει από το σπίτι πριν από την κατάρρευσή του, κάτι που τελικά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε.

Αυτά ήταν τα Ποτιστικά

Μία συγκινητική ανάρτηση για τα Ποτιστικά και το ζευγάρι που χάθηκε τόσο άδικα  


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου