ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Χρήστος Τριγώνης: «Με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους προχωράμε στο αύριο» - Το βιογραφικό του Υποψήφιου Δημάρχου Γρεβενών

Ο Χρήστος Τριγώνης είναι Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, γεννημένος το 1979, με καταγωγή από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Το 1999 αποφοίτησε από την Αστυνομική Ακαδημία και από το 2005 ζει μόνιμα με την οικογένειά του στα Γρεβενά, υπηρετώντας στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών από τη θέση του Υπαστυνόμου.

Είναι παντρεμένος με τη Νικολέττα Μιχαντά, η οποία κατάγεται από την Κρανιά Γρεβενών, επίσης Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και πτυχιούχο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και έχουν δύο κόρες, την Ευαγγελία και τη Μαρία-Ιουλία, μαθήτριες Λυκείου και Γυμνασίου αντίστοιχα.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών για δύο συνεχόμενες θητείες (2008-2014), Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) (2012-2015), Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου (2014-2016) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια (2016-2021).

Το 2014 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος ενώ το 2019 επανεξελέγη, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σταυροδοσία, μεταξύ των συνυποψηφίων του.

Έως και σήμερα είναι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γρεβενών (2014-σήμερα), Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων (2016-2023) και Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γρεβενών.

Στην εννιάχρονη πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και από την θέση του Αντιδημάρχου, έχει καθοριστικά συμβάλλει στην αναβάθμιση του Δήμου Γρεβενών με σημαντικά έργα υποδομής που έλειπαν από πόλη και οικισμούς.

Ειδικότερα, επένδυσε στην ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων (Κλειστό Γυμναστήριο-Κολυμβητήριο), σχολικών δομών και δημοτικών κτιρίων, εισαγάγοντας την πρωτοποριακή χρήση της «πράσινης» αβαθούς γεωθερμίας, εξασφαλίζοντας έτσι θέρμανση και ψύξη υψηλών αποδόσεων, με μειωμένο κόστος για τους δημότες και καθιστώντας τα Γρεβενά, πόλη-πρωτοπόρα στην Ευρώπη σε χρήση αυτής της τεχνολογίας, σε αναλογία δημοσίων κτιρίων ανά κάτοικο.

Με σχέδιο, όραμα και διεκδικήσεις, συνέβαλλε στην είσοδο του φυσικού αερίου στην πόλη των Γρεβενών καθώς και στην υλοποίηση αναγκαίων έργων ύδρευσης για την καταπολέμηση των χρόνιων προβλημάτων λειψυδρίας που παρατηρούνταν σε πολλές περιοχές του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου της χώρας.

Επίσης, η έμπρακτη στήριξή του στον πρωτογενή τομέα με έργα ασφαλτοστρώσεων σε κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ο εκσυγχρονισμός του στόλου καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου, η ανανέωση του δημοτικού οδοφωτισμού με σύγχρονα φώτα LED αλλά και η δημιουργία του Πάρκου των Μανιταριών, αποτελούν μερικά από τα έργα και τις δράσεις του, που υλοποίησε με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εμβληματικό του έργο, που έχει ήδη ξεκινήσει και είναι σε πορεία κατασκευής, αποτελεί η μεγάλη ανάπλαση της κεντρικής οδού 13ης Οκτωβρίου, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα σε μία από τις πιο νευραλγικές οδικές αρτηρίες της πόλης που για δεκαετίες είχε, δυστυχώς, αφεθεί στην τύχη της, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια πεζών και οδηγών.

 
 

Ταυτόχρονα, δρομολόγησε την ένταξη σειράς νέων έργων στο Νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ όπως η ανάπλαση και οικιστική αναβάθμιση οικιστικών συνόλων του Δήμου Γρεβενών.

Αξιοσημείωτη είναι και η δράση του ως συντονιστής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και με τον Δήμο Γρεβενών να συμμετέχει αδιάλειπτα από το 2014 έως και σήμερα στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό, κερδίζοντας ένα βραβείο και τρεις τιμητικές διακρίσεις για την ενεργό συμμετοχή του ενώ πέτυχε και πανελλήνια πρωτιά με την έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Γρεβενών, το πρώτο που πήρε ΦΕΚ σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, η ενασχόληση του με Ευρωπαϊκά προγράμματα, βοήθησε στην εξωστρέφεια του Δήμου Γρεβενών, εκπροσωπώντας τον στους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς Green Leaf και EDEN, στα ευρωπαϊκά έργα meetMED II και IT CULTURE, καθώς και σε αποστολές με θέμα την κυκλική οικονομία, βιώσιμη ανάπτυξη και ενεργειακή μετάβαση.

Άλλωστε, χαρακτηριστικά είναι τα όσα ο ίδιος δήλωσε στην αρχή της κρίσιμης αυτής προεκλογικής περιόδου, υπογραμμίζοντας ότι «βασικός και κυρίαρχος στόχος όλων μας, για να γίνει ο τόπος πρωταγωνιστής, είναι η εξωστρέφεια. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η συνεργασία, η σύνθεση, η διεκδίκηση, το όραμα και η προοπτική για τα Γρεβενά μας. Με τεκμηρίωση, προτάσεις, εμπειρία, νέες ιδέες, νέους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, φρεσκάδα και όρεξη για δουλειά, προχωράμε στο αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου