ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Αφαίρεση τατουάζ: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;


Η αφαίρεση τατουάζ δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται όταν κάνουν το πρώτο τους τατουάζ. Τα τατουάζ είναι μια μόνιμη μορφή αυτοέκφρασης, αλλά μπορεί να υπάρξουν φορές που θα έχετε δεύτερες σκέψεις για το τατουάζ σας και θα θέλετε να το αφαιρέσετε. Ο πιο προφανής λόγος για να αφαιρέσετε ένα τατουάζ είναι αν δεν είστε πλέον ευχαριστημένοι με το σχέδιο ή την τοποθέτηση.

Ορισμένοι άνθρωποι υφίστανται μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους, όπως ένα διαζύγιο ή άλλο σημαντικό γεγονός της ζωής τους, και αισθάνονται την ανάγκη να αφαιρέσουν τα τατουάζ τους ως μέρος της μετάβασής τους στην επόμενη φάση της ζωής τους.

Η αφαίρεση είναι δαπανηρή και μπορεί να είναι επώδυνη, γι’ αυτό είναι σημαντικό να σκεφτείτε όλες τις επιλογές σας προτού αποφασίσετε να αφαιρέσετε ένα τατουάζ.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι αφαίρεσης τατουάζ: το λέιζερ και η χειρουργική αφαίρεση. Η αφαίρεση με λέιζερ είναι πιο αποτελεσματική αλλά και πιο ακριβή, ενώ η χειρουργική αφαίρεση αφήνει πίσω της μια ουλή. Και οι δύο μέθοδοι είναι αποτελεσματικές στην αφαίρεση του χρώματος από το δέρμα- ωστόσο, ορισμένα χρώματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα από άλλα για κάθε μέθοδο αφαίρεσης (για παράδειγμα: το μαύρο μελάνι τείνει να είναι πιο εύκολο για το λέιζερ).

Εάν η θέση του τατουάζ σας δεν είναι πλέον κατάλληλη, υπάρχουν δύο τρόποι για να το διορθώσετε: μετακινώντας το ή/και καλύπτοντάς το με κάτι νέο. Για παράδειγμα, ίσως η παλιά μασκότ του κολεγίου σας ήταν κάποτε σημαντική αλλά τώρα σας φαίνεται ανόητη; Ή ίσως έχετε μια νέα δουλειά σε έναν κλάδο όπου τα τατουάζ αποδοκιμάζονται και πρέπει να καλύψετε το τατουάζ “μαμά” ή “μπαμπάς”; Μην ανησυχείτε! Απλά μετακινήστε ή καλύψτε το όπως χρειάζεται.

Αν αλλάξει κάτι στη ζωή σας που καθιστά το τατουάζ ακατάλληλο, όπως μια νέα δουλειά ή μια σχέση που δεν επιτρέπει ορατά τατουάζ, θα πρέπει επίσης να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Για παράδειγμα:

– Αν παντρεύεστε και δεν θέλετε να καλύψετε το όνομα του πρώην φίλου ή της πρώην φίλης σας στο πόδι σας, τότε ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε να το αφαιρέσετε!

– Αν κάποιος σας είπε να ξεφορτωθείτε όλα τα body art σας επειδή δεν τα εγκρίνει (και δεν θα παντρευτεί κάποιον που τα έχει).

– Αν ξεκινάτε μια νέα δουλειά που απαιτεί να φοράτε στολή ή αν απλά δεν θέλετε να καλύψετε τα τατουάζ σας

Ορισμένοι άνθρωποι υφίστανται μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους, όπως ένα διαζύγιο ή άλλο σημαντικό γεγονός στη ζωή τους, και αισθάνονται την ανάγκη να αφαιρέσουν τα τατουάζ τους ως μέρος της μετάβασής τους στην επόμενη φάση της ζωής τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν θέλουν να τους θυμίζει εκείνη τη στιγμή της ζωής τους ή επειδή αισθάνονται ότι δεν ταιριάζει πλέον με το ποιοι είναι.

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τον καλλιτέχνη του τατουάζ σας και θέλετε να πάτε κάπου αλλού για την αφαίρεση, αυτό είναι απολύτως εντάξει, αρκεί να γίνει σωστά και με ασφάλεια. Αν θέλετε να πάτε κάπου αλλού για αφαίρεση, αυτό είναι απολύτως εντάξει.

Τι να αναζητήσετε σε μια κλινική αφαίρεσης τατουάζ:

Πρώτα απ’ όλα, βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το κράτος στο οποίο ασκεί το επάγγελμά του. Μπορείτε να ενημερωθείτε από το υπουργείο Υγείας ή το συμβούλιο αδειοδότησης της πολιτείας σας (ή οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη υπηρεσία) για τις πληροφορίες αυτές. Ρωτήστε επίσης αν έχει κάποια εμπειρία στην εκτέλεση αφαίρεσης τατουάζ και τι είδους θετικά σχόλια έχει λάβει από πρώην πελάτες.

– Πόσο κοστίζει; Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το πού ζείτε, αλλά περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ 100 και 300 δολαρίων ανά συνεδρία – και μερικές φορές περισσότερο ανάλογα με το πόσες συνεδρίες χρειάζονται.

– Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη θεραπεία με λέιζερ περιλαμβάνουν ουλές- φλεγμονή- αποχρωματισμό- μόλυνση- φουσκάλες/ελαττώματα στο σημείο της θεραπείας- πρήξιμο γύρω από τα μάτια λόγω της άμεσης έκθεσης μέσω των καθρεφτών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των διαδικασιών.

– Θα μπορούσε να διαρκέσει από τρεις μήνες έως και δύο χρόνια, ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία κατά τη στιγμή που γίνεται το τατουάζ (οι νεότεροι θεραπεύονται γρηγορότερα), το μέγεθος της θέσης, το χρώμα κ.λπ.

Συμπέρασμα

Η απόφαση να αφαιρέσετε το τατουάζ σας είναι προσωπική και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στη λήψη της. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε στη διαδικασία αφαίρεσης του τατουάζ σας και μην αφήσετε κανέναν να σας πιέσει να αφαιρέσετε κάτι αν δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλύψετε ένα παλιό τατουάζ -και μάλιστα να το κάνετε να μοιάζει σαν καινούργιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου