ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Στρασβούργο ο Αυγενάκης για τις αποζημιώσεις των αγροτών


Στο Στρασβούργο μεταβαίνει την Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, μαζί με άλλους υπουργούς, προκειμένου πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και να υπάρξει συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα μετά από το φονικό και καταστροφικό χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel.

 
 

«Θα διεκδικήσουμε μια σημαντική οικονομική υποστήριξη, κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό πόρο για να επανέλθει η Θεσσαλία στην προγενέστερη κατάσταση», αναφέρει σε μήνυμά του προς τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο ο Λ. Αυγενάκης ο οποίος νωρίτερα τη Δευτέρα έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα κλείσουν το συντομότερο οι πληγές που άνοιξε η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή.

«Η κυβέρνηση είναι εδώ, στο πλευρό των αγροτών που έχουν πληγεί»

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα για τη δημόσια υγεία, αυτό της περισυλλογής των νεκρών ζώων, επισήμανε ότι υπάρχει άμεση μέριμνα και σημείωσε ότι τον συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Μπίλλης, με τη συνδρομή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διευκόλυνση των αστυνομικών αρχών. Κάλεσε τους αγρότες να μην περιμένουν τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, αλλά να προωθήσουν τα νεκρά ζώα για καύση ή ταφή για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ασθενειών.

Σημειώνεται πως ήδη οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Προσπαθώντας ο υπουργός να τονώσει το ηθικό των αγροτών του κάμπου τόνισε, ακόμη, ότι σύντομα θα μπορέσει και πάλι να καλλιεργηθεί η γη και να παράγει στηρίζοντας την ελληνική οικονομία. «Ξέρω υπάρχει πόνος, στεναχώρια και αγανάκτηση, αλλά υπάρχει κι ελπίδα. Η κυβέρνηση είναι εδώ, στο πλευρό των αγροτών που έχουν πληγεί», επισήμανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

 

 

Κρίσιμες συναντήσεις Μητσοτάκη στο Στρασβούργο

Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανή βοήθεια που μπορεί να εξασφαλισθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να στηριχθούν τόσο οι πληγέντες κάτοικοι της Θεσσαλίας όσο και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που έχουν βιώσει μια πρωτόγνωρη καταστροφή σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο από τις πλημμύρες.

Για τον σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός μεταβαίνει το πρωί της Τρίτης στο Στρασβούργο, επικεφαλής κλιμακίου υπουργών ώστε να διεκδικήσει και προσωπικά του μέγιστους δυνατούς κοινοτικούς πόρους για το μεγάλο έργο της αποκατάστασης.
Από το… επόμενο έτος «ουσιαστική βοήθεια»
Νωρίτερα, ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε πως η Ελλάδα αναμένεται να λάβει αρωγή μέσω του έκτακτου ταμείου υποστήριξης της ΕΕ για τις φυσικές καταστροφές «και όχι μόνο». Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά με το πόσο σύντομα θα φτάσει η χρηματοοικονομική βοήθεια της ΕΕ, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι κάποια κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα ήδη από φέτος, αλλά με περιορισμένο τρόπο, αλλά το επόμενο έτος η βοήθεια θα είναι πολύ πιο ουσιαστική.

Μιλώντας, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τζεντιλόνι απάντησε ότι υπάρχει το έκτακτο ταμείο της ΕΕ για υποστήριξη των χωρών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης).
Ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου