ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε νεκροί Έλληνες στρατιωτικοί – Μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής


Νεκρά είναι πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής μετά από τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη  σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όπως μετέδωσε πριν λίγο το OPEN TV.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν πως από το τροχαίο υπήρξαν ορισμένοι ελαφρά τραυματίες, διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των οποίων το Reuters και το alarabiya, μεταδίδουν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος κάνει λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.

Από το δυστύχημα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν ακόμη 15 άνθρωποι, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πληροφορίες αυτές έως αυτή την ώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις ελληνικές αρχές.

 
 



Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Παρανάλωμα του πυρός το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, φέρεται να απεικονίζεται το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τα στελέχη της ελληνικής αποστολής να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.


 
 
Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης» ανέφερε η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της» ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τον τραυματισμό των Ελλήνων

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Αθήνα

«Η Ελλάδα απέστειλε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες Daniel περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του το πρωί της Κυριακής.

«Η βοήθεια συνίσταται στην αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο αφίχθη ήδη στη Βεγγάζη με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και στην παροχή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και τροφίμων».

Όπως αναφέρεται, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, την αποστολή συνόδευσε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβης Σταύρος Βενιζέλος, για να παράσχει διπλωματική αρωγή στην επιχείρηση.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου