ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Η στιγμή που πέφτει στη θάλασσα - Εάν υπήρχε χαμηλή νέφωση και έντονη βροχή δεν θα έπρεπε να απογειωθεί λέει πτέραρχος


Σε βίντεο καταγράφηκε η πτώση πολιτικού ελικοπτέρου – που εκτελούσε ιδιωτική πτήση με δρομολόγιο Αφίδναι, Μαντούδι, Βιομηχανική Περιοχή Βόλου– στη θάλασσα. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε στο Αχλάδι Ευβοίας ενώ η περιοχή δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Elias.

 
 

Όπως φαίνεται στα βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή της πτώσης υπάρχει χαμηλή νέφωση και βροχή ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στη θάλασσα.

Πρόκειται για ελικόπτερο τύπου Agusta Α109, που απογειώθηκε στις 10:13´ το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Άννας λίγο πριν από τις 11:00 πμ την Πέμπτη.


Σε εξέλιξη είναι αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με τη συμμετοχή και Super Puma. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό στην περιοχή σπεύδουν 4 σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά σκάφη ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι 4 μποφόρ.
Στην περιοχή η ορατότητα είναι χαμηλή ενώ η θάλασσα που γίνονται οι έρευνες είναι γεμάτη λάσπη.

«Το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα και προσπαθούμε να το εντοπίσουμε. Βοηθούν και επαγγελματίες ψαράδες. Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί βρέχει ασταμάτητα»
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ που βρισκόταν στην περιοχή τη στιγμή της πτώσης, το ελικόπτερο πετούσε αρκετά χαμηλά και έκανε περίεργους ελιγμούς πριν εξαφανιστεί από τα μάτια τους.
Καρέ καρέ η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα





 

 
Κομμένοι δρόμοι

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης στην ΕΡΤ, ο ίδιος ενημερώθηκε από οικείους του ότι υπάρχουν συντρίμμια του ελικοπτέρου στην παραλία Αχλαδίου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στο συγκεκριμένο χώρο και είμαστε από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί.

Δυστυχώς οι προσβάσεις είναι κομμένες και τώρα κινούμαστε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δύσκολες καιρικές συνθήκες

Μιλώντας στο in.gr ο πρόεδρος του Αχλαδίου, Αλέξανδρος Ευσταθίου, ανέφερε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου είναι σε εξέλιξη, ωστόσο το έργο των αρχών δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Elias.

«Το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα και προσπαθούμε να το εντοπίσουμε. Βοηθούν και επαγγελματίες ψαράδες. Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί βρέχει ασταμάτητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου.

Μιλώντας για το θέμα στο ertnews o Πτέραρχος ε.α. ανέφερε ότι «εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη (σ.σ. όπως φαίνεται στα βίντεο) θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν» υπογράμμισε, ενώ διευκρίνισε ότι για να απογειωθεί το ελικόπτερο θα έπρεπε να πάρει άδεια από την Αθήνα.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου