ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Εφιαλτικές προβλέψεις μετεωρολόγου για πλημμύρες στη Θεσσαλία – «Δεν έχουμε ξαναδει κάτι τετοιο στην Ευρώπη»


Την ονομασία «Daniel» έχει πάρει η κακοκαιρία που σφυροκοπά τη χώρα από χθες το πρωί και θα πλήξει τις

περισσότερες περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα και μέχρι την Τετάρτη.

Εκτός από το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, που επικαιροποιείται συνεχώς, ξένος μετεωρολόγος προειδοποιεί για τα φαινόμενα που θα πλήξουν την χώρα μας και δηλώνει σοκαρισμένος από την πρόβλεψη των επόμενων 48 ωρών.

Συγκεκριμένα ο Nάχελ Μπελγκέρζε, έχει κάνει αναρτήσεις στα social media με την εκτίμηση που κάνουν τα ελβετικά μοντέλα πρόβλεψης ακραίων καιρικών φαινομένων και ανέφερε πως αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για την ποσότητα νερού που εκτιμούν οι Ελβετοί, θα πρόκειται για κάτι που «δεν θυμάται να έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη».


 
 

Μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία

Στην πρώτη ανάρτησή του, ανεβάζει ένα time lapse από τον όγκο νερού που προβλέπουν τα ελβετικά μοντέλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ολα τα μάτια στρέφονται σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Ολα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες».

Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση, στην οποία δείχνει πως η πρόβλεψη είναι ακόμη πιο ανησυχητική. «Εντελώς εξωπραγματικό. Το τελευταίο ελβετικό μοντέλο προβλέπει βροχοπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλία τις επόμενες 48 ώρες. Τα +2.000 mm σε 48 ώρες είναι πολύ απίθανο να πραγματοποιηθούν, αλλά φαίνεται το πόσο ακραία δυναμική βροχόπτωση πρέπει να περιμένουμε. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο ακραίες προβλέψεις βροχόπτωσης στην Ευρώπη» έγραψε.


 
 


O Mπελγκέρτζε σημείωσε σε τρίτη ανάρτηση πως το μοντέλο προσομοίωσης δορυφόρου δείχνει πόσο τρομακτική είναι η πρόβλεψη που γίνεται από το ελβετικό μοντέλο, αν τελικά επιβεβαιωθεί.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου