ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστικές εικόνες από την περισυλλογή νεκρών ζώων στη Λάρισα – Μάχη με τις λάσπες


Συγκλονίζουν οι εικόνες από την περισυλλογή νεκρών ζώων στη Λάρισα, τα οποία

εδώ και μέρες παραμένουν στις λάσπες απειλώντας τη δημόσια υγεία των κατοίκων. Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ζώων.

Αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και ο στρατός συνεχίζουν να απομακρύνουν τα νεκρά ζώα από κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, φορτώνοντάς τα σε φορτηγά και μεταφέροντάς τα προς καύση.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της καταστροφής:

Συλλογή νεκρών ζώων στη Λάρισα


 
 

Νέκρα ζώα σε κτηνοτροφική επιχείρηση της Λάρισας

Συλλογή νεκρών ζώων από κτηνοτροφική επιχείρηση στη Λάρισα

Σημειώνεται ότι οι απώλειες ζώων από την κακοκαιρία Daniel είναι τεράστιες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί: 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή, 40.330 πτηνά, 43.980 μελισσοσμήνη.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση των συνοικιών της Λάρισας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του προηγούμενων ημερών, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να καθαρίζουν δρόμους και σπίτια από τις λάσπες.

Συνεχίζεται επίσης η άντληση υδάτων από υπόγεια και αυλές, ενώ σε διάφορες περιοχές αναβλύζει νερό από το έδαφος.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ανησυχία προκαλούν διαρρήξεις και κλοπές σε εργοστάσια και καταστήματα περιοχών που έχουν πλημμυρίσει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αφαίρεση ΑΤΜ από την περιοχή της Γιάννουλης Λάρισας.

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση στη Λάρισα


 
 

Μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς τέσσερις εισαγγελείς της Περιφέρειας θέτει σαφές πλαίσιο ερευνών με στόχο να αποδοθούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για παραλείψεις και ολιγωρίες σε σχέση με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας προκάλεσαν δύο σκέλη των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Το πρώτο σκέλος των παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο αφορά στη ρύπανση του Πηνειού από τη μη λειτουργία των Βιολογικών Καθαρισμών της Λάρισας, χωρίς ακόμη να έχει απαντηθεί το ερώτημα εάν λειτουργούν οι Βιολογικοί Καθαρισμοί άλλων πόλεων της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά σε έγγραφο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστολου Τζαμαλή, προς τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή τις καταστροφικές επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα στο ζωικό κεφάλαιο και της ασφαλούς για τη δημόσια υγεία διαχείρισης των νεκρών ζώων.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ως έχουσα την ευθύνη, καλείται χωρίς χρονοτριβή και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα να διενεργήσει ελέγχους στις μονάδες και να ενεργήσει για την ασφαλή διαχείριση των νεκρών ζώων.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιταχύνεται η διαχείριση της κατάστασης των νεκρών ζώων μετά και την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης με μονάδα διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου