ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ντέρμπι Αχτσιόγλου - Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιος κερδίζει στον δεύτερο γύρο


Τρεις μέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάζει, για λογαριασμό του Mega, τις τάσεις που καταγράφονται στο εκλογικό σώμα των μελών του κόμματος.


Δύο από τους πέντε υποψήφιους ξεχωρίζουν και δεν είναι άλλοι από την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, του οποίου η υποψηφιότητα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Κουμουνδούρου, προκαλώντας αντιδράσεις και συντροφικά "μαχαιρώματα".

Πρώτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί έως την εμφάνιση Κασσελάκη στο προσκήνιο, που ακολουθεί δεύτερος σε απόσταση αναπνοής.

Η πρώην υπουργός συγκεντρώνει το 41% έναντι 35% του επιχειρηματία. Ακολουθεί το "χάος" αφού οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έχουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, τον Νίκο Παππά προτιμά το 8%, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το 7% και τον Στέφανο Τζουμάκα μόλις το 1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι περισσότεροι οι ψηφοφόροι του Στέφανου Κασσελάκη που προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν (39%) σε σχέση με αυτούς της Έφης Αχτσιόγλου (31%).


Στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, το 52% επιλέγει την νυν βουλευτή, με το ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη να αγγίζει το 39%.


Στην παράσταση νίκης προηγείται και πάλι η μοναδική γυναίκα υποψήφια για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης (49%), με τον επιχειρηματία να έπεται (30%).


Η Έφη Αχτσιόγλυο φαίνεται πως υπερτερεί και σε δημοτικότητα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, που διεκδικούν να είναι οι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία με την εικόνα των υποψήφιων προέδρων.

Παρότι η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται πιο ενωτική, είναι περισσότετοι οι ψηφοφόφοι του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά και να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιθέτως, στο σύνολο των ερωτηθέντων η πρώην υπουργός είναι εκείνη που κερδίζει στα συγκεκριμένα "σημεία".


Όπως προκύπτει από το παρακάτω γράφημα, το 66% όσων απάντησαν θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.


Την ίδια ώρα, η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες.


Τέλος, το 61% έχει αρνητική εντύπωση για το έργο της κυβέρνησης, έναντι 32% που έχει θετική.


Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου