ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

O Τασούλας και οι «απείθαρχοι» βουλευτές: Θα τους περικόπτει το μισό της αποζημίωσης;


Θα έλθει η στιγμή που βουλευτής έχων επιδείξει αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά να δει την βουλευτική του αποζημίωση να περικομμένη κατά 50%;

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, τα «απόνερα» της ψήφισης της πρότασης του Κώστα Τασούλα για το δικαίωμα του Προέδρου της Βουλής να επιβάλει κυρώσεις σε βουλευτές που επιδεικνύουν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά με την περικοπή ακόμα και της μισής βουλευτικής αποζημίωσης, είναι αρκετά, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν την δυσπιστία τους και την καχυποψία τους ως προς την πρόθεση περιστολής των συλλογικών αρμοδιοτήτων που έχει η Ολομέλεια της Βουλής.


 
 
Για αυτό και όλα τα κόμματα, της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, καταψήφισαν την επίμαχη ρύθμιση, αν και είθισται τα του Κανονισμού της Βουλής να αποτελούν πεδίο ευρύτερης διακομματικής συμφωνίας ή έστω ανοχής.

Ο Κανονισμός της Βουλής προέβλεπε ότι σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, o Πρόεδρος μπορεί κατά την κρίση του να διατυπώσει προς τη Boυλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον Boυλευτή «που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ο εμπλεκόμενος μπορούσε να δώσει εξηγήσεις για πέντε λεπτά και εάν o Πρόεδρος διατηρούσε την πρότασή τoυ, τότε η Boυλή αποφάσιζε με ανάταση και χωρίς συζήτηση.

Τι αλλάζει στον κανονισμό της Βουλής

Τώρα δεν θα αποφασίζει η Ολομέλεια, αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος, όταν τίθεται θέμα περικοπής κατά το ήμισυ της βουλευτικής αποζημίωσης, ή ο εκάστοτε προεδρεύων, ότι ανακύπτει ζήτημα διατύπωσης μομφής κατά βουλευτή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κάτι που δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι ενδέχεται να οδηγήσει και σε ευτράπελα καθώς υπάρχει και ο βαθμός της υποκειμενικότητας σε τέτοιου είδους λεπτές αποφάσεις, όπως σημειώνει η ίδια πηγή.

Γι’ αυτό και σύσσωμη η αντιπολίτευση είπε στον κ. Τασούλα ότι δεν γίνεται να ασκείται σε μονοπρόσωπη βάση αυτό το δικαίωμα που δίνει ο Κανονισμός σε βάρος της συλλογικής λειτουργίας και ευθύνης του Κοινοβουλίου.


 
 

Για τον ίδιο πάντως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμπιστευόμαστε να αποφασίζει ο Πρόεδρος δυνητικά και όχι αυτοδικαίως την στέρηση μισθού, διότι αν είναι υποκειμενικός πόσο πιο υποκειμενικός μπορεί να είναι ο καταλογισμός από την πλειοψηφία; Σας φαίνεται λιγότερο υποκειμενικό;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως «είναι πιο αντικειμενικό να το κάνει το Προεδρείο». Θα δείξει… 

 tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου