ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Αυτή είναι η χώρα που δίνει χρήματα στους μαθητές λυκείου για να… συνεχίσουν να πηγαίνουν σχολείο Οι μαθητές συνεχίζουν να λαμβάνουν αυτό το ποσό μέχρι τα 20 τους χρόνια

 

Εσύ ήξερες ότι υπάρχει μια χώρα που δίνει χρήματα στους μαθητές λυκείου για να συνεχίσουν να πηγαίνουν σχολείο;

Και αυτή δεν είναι άλλη από τη Σουηδία. Σύμφωνα με τον σουηδικό νόμο, το κράτος πρέπει να πληρώνει 187 δολάρια τον μήνα σε κάθε μαθητή λυκείου αν έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Τα λεφτά στέλνονται στους γονείς και εκείνοι είτε τα δίνουν στα παιδιά τους είτε τα φυλάνε για χρήση στο πανεπιστήμιο.
 

 

Οι μαθητές συνεχίζουν να λαμβάνουν αυτό το ποσό μέχρι τα 20 τους χρόνια, πάντα με την προϋπόθεση να πηγαίνουν σχολείο και αργότερα πανεπιστήμιο, που πηγές αναφέρουν ότι το ποσό ανεβαίνει. Αυτή η ιδέα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους μαθητές να μελετήσουν, να παρακινήσει τη δραστηριότητά τους και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ευθύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η σχολική εκπαίδευση στη Σουηδία είναι δωρεάν, παρέχονται δωρεάν γεύματα σε όλους τους μαθητές, οι μαθητές λαμβάνουν φορητούς υπολογιστές στο πρώτο έτος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα βιβλία και τα φυλλάδια διανέμονται δωρεάν και οι μαθητές δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτα εάν δεν βανδαλίσουν κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω. Η δωρεάν εκπαίδευση δεν περιορίζεται στα σχολεία και οι ακαδημαϊκές σπουδές είναι επίσης δωρεάν.


pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου