ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

«Χορευτές των αιθέρων» στον θεσσαλικό κάμπο

Στις (20 Οκτωβρίου), στις 8 μ.μ., ξεκίνησε στο Modi Art Café η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αγοραστού με τίτλο «Χορευτές των αιθέρων».

Θεματική της έκθεσης είναι το πέταγμα σε σμήνη και σχηματισμούς των ψαρονιών σε διάφορα σημεία του θεσσαλικού κάμπου.


Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του αρκετών χρόνων, πολλών χιλιομέτρων, υπομονής και τύχης. Αλλά και ικανοποίησης και ψυχικής ευφορίας για το τελικό αποτέλεσμα.


Όπως αναφέρει ο Βασίλης Αγοραστός: «Το ραντεβού κάθε φθινόπωρο είναι δεδομένο. Αρκεί να περιπλανηθείς στον θεσσαλικό κάμπο, να έχεις υπομονή και να είσαι λίγο τυχερός.


Θα πέσεις πάνω σε σμήνη από ψαρόνια (γκαραβέλια ή μαυροπούλια όπως είναι ευρέως γνωστά), που με το πέταγμά τους δημιουργούν εικόνες ανεπανάληπτες. Τα αποκαλούν ιπτάμενους ζωγράφους ή χορευτές των αιθέρων. Και όχι άδικα. Οι σχηματισμοί τους με την ταχύτητα που γίνονται και με την ποικιλία τους, προκαλούν τον θαυμασμό των παρατηρητών. Είναι πουλιά που λειτουργούν ομαδικά στις βασικότερες συνήθειές τους, όπως είναι η μετακίνηση, η αναζήτηση τροφής και η προστασία τους.


Όταν δε, τους επιτίθεται κάποιο αρπακτικό, στην προσπάθειά τους να αμυνθούν και να το αποπροσανατολίσουν, μετατρέπονται σε πραγματικούς καλλιτέχνες. Είναι η στιγμή που η λειτουργία των διαδοχικών καρέ της φωτογραφικής μηχανής βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της, απαθανατίζοντας σε λίγα δευτερόλεπτα δεκάδες πίνακες. Πίνακες στους οποίους με λίγη φαντασία και με μια δεύτερη ανάγνωση μπορείς να διακρίνεις ανθρώπινες μορφές, σουρεαλιστικούς όγκους, προϊστορικά τέρατα, πουλιά που σχηματίζουν πουλιά.

 
 
>


Στοιχεία που δεν είχες συνειδητοποιήσει με την πρώτη ματιά. Και αυτό είναι εξίσου εντυπωσιακό. Ίσως και πιο πολύ. Όχι μόνο για τον παρατηρητή-θεατή, αλλά και για τον ίδιο τον φωτογράφο.


Εν κατακλείδι, λοιπόν, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι η «εικαστική παρέμβαση» των πουλιών είναι ένα από τα πάμπολλα ερεθίσματα που μας δίνει η φύση για να τη θαυμάσουμε. Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες που παρουσιάζονται…».


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ


Ο Βασίλης Αγοραστός γεννήθηκε στην Πολωνία το 1966. Το 1985 εισάγεται στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών αρχίζει να πειραματίζεται με τη φωτογραφία, που τον κερδίζει τελικά και αλλάζει επαγγελματική κατεύθυνση. 

Η ενασχόλησή του με το φωτορεπορτάζ έχει αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, ενώ από τον Φεβρουάριο του 1994 ξεκινάει να εργάζεται στην καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», στην οποία είναι μέχρι σήμερα. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. 

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες του έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς Natura 2000 και Press Photostories.


eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου