ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Πώς με «πρωτόγονη» τεχνολογία κατάφερε η Χαμάς να κοροϊδέψει το Ισραήλ

 

Με την χρήση χαμηλής τεχνολογίας και πιο ειδικά με την χρήση τηλεφωνικών γραμμών στα υπόγεια της Γάζας

οργανώθηκε και πέρασε απαρατήρητη η μεγάλη επίθεση της Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προωθήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας μικρός πυρήνας στελεχών της Χαμάς που σχεδίαζαν τη φονική αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ επικοινωνούσε μέσω ενός δικτύου συνδεδεμένων τηλεφώνων που ήταν ενσωματωμένα στο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα επί δύο χρόνια, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.



 

 
Οι τηλεφωνικές γραμμές στις σήραγγες επέτρεπαν στους πράκτορες να επικοινωνούν μεταξύ τους μυστικά και σήμαινε ότι δεν μπορούσαν να εντοπιστούν από τους αξιωματούχους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, δήλωσαν οι πηγές στο CNN.


Απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα για αυτά τα δύο χρόνια


Κατά τη διάρκεια των δύο ετών σχεδιασμού, ο μικρός πυρήνας που λειτουργούσε στις σήραγγες χρησιμοποιούσε τις ενσύρματες τηλεφωνικές γραμμές για να επικοινωνεί και να σχεδιάζει την επιχείρηση, αλλά παρέμενε στο σκοτάδι μέχρι να έρθει η ώρα να ενεργοποιηθεί και να καλέσει εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς για να εξαπολύσουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, είπαν οι πηγές.


Πώς πέρασαν απαρατήρητοι οι πράκτορες της Χαμάς

Οι πληροφορίες που μοιράστηκε το Ισραήλ με Αμερικανούς αξιωματούχους αποκαλύπτουν πώς η Χαμάς έκρυψε τον σχεδιασμό της επιχείρησης με παλιομοδίτικα μέτρα αντικατασκοπείας, όπως η διεξαγωγή συναντήσεων σχεδιασμού αυτοπροσώπως και η αποφυγή ψηφιακών επικοινωνιών, τα σήματα των οποίων μπορούν να εντοπίσουν οι Ισραηλινοί, υπέρ των σταθερών τηλεφώνων στις σήραγγες.


Προσφέρει νέες πληροφορίες για το γιατί το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πιάστηκαν τόσο στα πράσα από την επίθεση της Χαμάς, η οποία είδε τουλάχιστον 1.500 μαχητές να ξεχύνονται από τα σύνορα στο Ισραήλ σε μια επιχείρηση που σκότωσε τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινούς.


 
 


Το CNN δεν έχει δει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλά μίλησε με πηγές που τις γνωρίζουν. Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει και η ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.


Το CNN ανέφερε προηγουμένως ότι μια σειρά στρατηγικών προειδοποιήσεων από τις αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών δεν οδήγησαν τους αξιωματούχους των δύο χωρών να προβλέψουν τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου.


Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αναφέρονται στην καθομιλουμένη στις σήραγγες που έχει κατασκευάσει η Χαμάς τα τελευταία 15 περίπου χρόνια ως «μετρό της Γάζας». Οι σήραγγες συνθέτουν έναν τεράστιο λαβύρινθο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ρουκετών και αποθηκών πυρομαχικών, καθώς και για την παροχή ενός τρόπου στους μαχητές να κινούνται απαρατήρητοι. Οι IDF λένε επίσης ότι περιέχουν ζωτικής σημασίας κέντρα διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου