ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Το κινητό προκαλεί… σπυράκια!


Εστία μικροβίων η οθόνη του κινητού για το πρόσωπο μας, λένε οι ειδικοί που προτείνουν λύσεις.
Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί στο σώμα μας σε διάφορες παραλλαγές. Μπορεί να αποκτήσουμε λευκά στίγματα, μαύρα στίγματα ή σπυράκια…

Το ζούμε από παιδιά και είναι κάτι που αναπόφευκτα μας οδηγεί στο να θέλουμε να απαλλαγούμε γρήγορα από αυτά για να έχουμε ξανά λεία επιδερμίδα το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, πάντα τείνουμε να καταφεύγουμε σε υποτιθέμενα… κόλπα που όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Αυτό με βάση τους δερματολόγους, που μάλλον ξέρουν καλύτερα.

Όταν εκείνοι φωνάζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγγίζουμε και να σπάμε τα σπυράκια μας, έχουν δίκιο.

Αυτή η συνήθεια οδηγεί στο να επιδεινώσουμε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Κυρίως εάν δεν έχετε τα χέρια σας σωστά πλυμένα, κάτι που θα μπορούσε να σας οδηγήσει στο να αποκτήσετε ακόμα περισσότερη ακμή.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με σαλικυλικό για να αφαιρέσετε το υπερβολικό σμήγμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το μέγεθος του κόκκου και να τον εξαφανίσετε σταδιακά.

Από την άλλη, οι ειδικοί συνιστούν συνιστά να μην στεγνώνουμε το δέρμα μας τρίβοντάς το με την πετσέτα, αφού δεν θα είναι αποτελεσματικό.


Εστία μικροβίων αποδεικνύεται πως είναι τα κινητά τηλέφωνα.

Μην χρησιμοποιείτε ούτε οδοντόκρεμα ή χυμό λεμονιού, δύο σπιτικές θεραπείες που, ωστόσο, δεν θα σας φανούν χρήσιμες όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της ακμής. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει νιασιναμίδη, μια μορφή βιταμίνης Β3 που έχει σμηγματορυθμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπολεμούν και μειώνουν την ακμή.

Τέλος, μακριά από την ηλιοθεραπεία χωρίς προστασία. Αν και πάντα μας έλεγαν ότι το κλειδί για να εξαφανιστούν τα σπυράκια είναι να στεγνώσουν, αυτό δεν ισχύει. Αν πάμε στην παραλία ή απλά κάνουμε ηλιοθεραπεία, είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού με Mexoryl XL.

Ένα προστατευτικό που προλαμβάνει τα σημεία μετά την ακμή και βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου και στην πρόληψη του φαινομένου ανάκαμψης. Με αυτόν τον τρόπο, και αν ήσασταν από αυτούς που χρησιμοποιούσαν οδοντόκρεμα για να απαλλαγείτε από κάθε ατέλεια, καλύτερα να σταματήσετε να το κάνετε τώρα.
Να είστε προσεκτικοί με το κινητό σας

Μια εξαιρετική συμβουλή για να αποφύγουμε να έχουμε τόσα πολλά σπυράκια δεν είναι άλλη από το να καθαρίζουμε συχνά το τηλέφωνό μας για να αποτρέψετε τα βακτήρια στην οθόνη να καταλήξουν στο πρόσωπό μας, «Αν θέλετε να έχετε λιγότερα σπυράκια, απολυμάνετε συχνά το τηλέφωνό σας», λένε όλοι οι γιατροί.

 
 

Δεδομένου ότι περνάμε όλη μέρα με το κινητό στα χέρια μας και ότι δεν πλένουμε συνεχώς τα χέρια μας, η οθόνη της συσκευής μας μπορεί να γίνει πραγματικό έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων: «30 φορές περισσότερα βακτήρια συγκεντρώνονται πάνω της παρά στην τουαλέτα!», εκτιμούν οι δερματολόγοι.

Για τον ίδιο λόγο, και δεδομένου ότι συνήθως κρατάμε το κινητό μας στο πρόσωπό μας κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο, μπορεί να καταλήξουμε να εμφανίσουμε νέα σπυράκια λόγω της οθόνης του κινητού μας.

Από τη στιγμή που το κινητό μας έχει γίνει προέκταση του χεριού μας…

in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου