ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Λάρισα: Συνελήφθη μαθητής που αγόρασε ναρκωτικά από το διαδίκτυο με κρυπτονομίσματα

 

Αίσθηση από τη σύλληψη του 18χρονου που παρήγγειλε ναρκωτικά στη Λάρισα από το διαδίκτυο. Πλήρωσε με κρυπτονομίσματα αλλά η αλήθεια ξεσκεπάστηκε…

Ο 18χρονος μαθητής στη Λάρισα είχε πιθανότατα την ψευδαίσθηση της ασφαλούς προμήθειας ναρκωτικών με τη συνταγή που ακολούθησε, αντί της έκθεσης σε δημόσιους χώρους. Παρήγγειλε τα ναρκωτικά από το διαδίκτυο, πλήρωσε με κρυπτονομίσματα και το δέμα έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από εκεί οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι και έφτασαν στα ίχνη του μαθητή Λυκείου.


 
 

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, έχοντας παραγγείλει από το Ηνωμένο Βασίλειο μικροποσότητες γνωστών παραισθησιογόνων όπως η MDMA και το LSD συνελήφθη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Ο μαθητής Λυκείου αποτελεί τον πρώτο συλληφθέντα στη Λάρισα ο οποίος χρησιμοποίησε το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) για να παραγγείλει ναρκωτικά από το εξωτερικό τα οποία πλήρωσε με κρυπτονόμισμα (bitcoin) αξίας 150 δολαρίων ΗΠΑ που είχε μετατρέψει σε ΑΤΜ ψηφιακού νομίσματος στη Λάρισα.

Η σύλληψη του 18χρονου Λαρισαίου μπορεί να θεωρείται πρωτόγνωρη στα τοπικά χρονικά, επιβεβαιώνει ωστόσο το ήδη γνωστό στις διωκτικές αρχές ότι ο ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, το ευρέως γνωστό ως dark web μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από νεαρούς, άριστους κατά τα άλλα χρήστες των νέων τεχνολογιών για την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών

Το δέμα από το Ηνωμένο Βασίλειο ανιχνεύθηκε από εκπαιδευμένο σκύλο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και έτσι ταυτοποιήθηκε ο παραλήπτης του, ο 18χρονος Λαρισαίος.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 18χρονου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 γραμμάρια χασίς, μία λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, όπως και το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ.


 
 

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών (εισαγωγή ναρκωτικών από το εξωτερικό και κατοχή) και οδηγούμενος χθες στον Ανακριτή έλαβε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθεί και παραμένει κρατούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου