ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Παλαιό Ψυχικό: Συνελήφθη η Μαρίνα Ελευθερουδάκη για ακάλυπτες επιταγές-Η άνοδος και η πτώση ενός ιστορικού βιβλιοπωλείου

 

Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για 22 ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις

για ακάλυπτες επιταγέςΣτη σύλληψη της Μαρίνας Ελευθερουδάκη προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η 64χρονη, η οποία τυγχάνει γόνος μεγάλης αθηναϊκής οικογένειας και πρώην σύζυγος γνωστού δημοσιογράφου, συνελήφθη στο Παλαιό Ψυχικό καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για 22 ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα που αφορούν σε παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών και μη καταβολή εργατικών εισφορών με συνολική ποινή φυλάκισης 24 έτη και 11 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.800 ευρώ.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 64χρονη φέρεται να εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές και να μην κατέβαλλε έγκαιρα τις δεδουλευμένες αποδοχές των υπαλλήλων καθώς και τις προβλεπόμενες εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ και τις εισφορές ασφάλισης των εργαζομένων.

Η συλληφθείσα αναμένεται αύριο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Η κρίση και το "λουκέτο”


Η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, οι πτωτικές τάσεις που καταγράφουν το βιβλίο και οι έντυπες εκδόσεις και το τελειωτικό χτύπημα των capital controls το 2015, οδήγησαν την εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2016 να κλείσει και το τελευταίο κατάστημα, αυτό της Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας, ωστόσο, την επιχειρηματική της δραστηριότητα, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.



 

 

Τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκη ξεκίνησαν με τον Κωνσταντίνο Ελευθερουδάκη, ο οποίος το 1898 συνεταιρίστηκε με τους Βαυαρούς Beck και Barth στο διεθνές βιβλιοπωλείο που διατηρούσαν οι τελευταίοι στην περιοχή του Συντάγματος και λίγα χρόνια μετά η επιχείρηση περιήλθε εξ ολοκλήρου στον ίδιο οπότε και την μετέφερε στην Πλατεία Συντάγματος με την επωνυμία "Διεθνές Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη”. Το 1962 το βιβλιοπωλείο μεταφέρθηκε στην οδό Νίκης, ενώ το 1995 εγκαινιάστηκε το πολυώροφο κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου. Ο γιος του Κωνσταντίνου Ελευθερουδάκη, Γιώργος Ελευθερουδάκης, ανέλαβε το βιβλιοπωλείο το 1962, ωστόσο το 1968 πέθανε ξαφνικά.


Τότε ανάλαβε την επιχείρηση η σύζυγός του, Βιργινία, η οποία ίδρυσε το πρώτο υποκατάστημα στον Πύργο Αθηνών. Η Βιργινία Ελευθερουδάκη έμεινε στο "τιμόνι” έως το 1989, όταν τα ηνία ανέλαβαν πλήρως οι κόρες της, Σοφίκα και Μαρίνα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Ελευθερουδάκης συνέθεσε την -πρωτοποριακή για την εποχή της και όχι μόνο- 24τομη ελληνική εγκυκλοπαίδεια, ενώ ο Γιώργος Ελευθερουδάκης ανέπτυξε τη μηχανογράφηση της εταιρείας και ιδιαίτερα το επιστημονικό και ξενόγλωσσο τμήμα της.


Ξανά σε πλειστηριασμό το ακίνητο στο Ψυχικό


Να σημειωθεί πως σήμερα η οικογένεια Ελευθερουδάκη εμφανίστηκε ξανά στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επτά χρόνια αφότου μπήκε το λουκέτο στο εμβληματικό κατάστημα της Πανεπιστημίου.


Η περιπέτεια των πλειστηριασμών για την οικογένεια ξεκίνησε το 2020, όταν βρέθηκε στο "στόχαστρο” το αρχοντικό της στις Σπέτσες. Στην συνέχεια, το κατώφλι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέρασε το ακίνητο της οικογένειας στο Ψυχικό. Συγκεκριμένα, για τις 25 Μαΐου 2022 είχε προγραμματιστεί σειρά πλειστηριασμών σε βάρος της Σοφίκας, της Μαρίνας και της Βιργινίας Ελευθερουδάκη για ιδιοκτησίες τους επί του ακινήτου στην περιοχή του Ψυχικού, ωστόσο οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί ανεστάλησαν.


Παρ’ όλα αυτά, το ακίνητο επανήλθε στην πλατφόρμα, με τη διαδικασία να επαναπρογραμματίζεται για τις 28 Ιουνίου 2023 για να ανασταλεί εκ νέου, λόγω των εκλογών. Στη συνέχεια, ένας πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου 2023, ωστόσο και πάλι η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή.


Έτσι, τώρα, σύμφωνα με το capital.gr, προγραμματίστηκε νέος πλειστηριασμός για τις 21 Δεκεμβρίου 2023.


Το "σφυρί” αφορά συγκεκριμένα δύο διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στην ιδιοκτησία της Σοφίας και της Μαρίνας Ελευθερουδάκη, οι οποίες εκπροσωπούν την τρίτη γενιά του ιστορικού εκδοτικού οίκου. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες εντοπίζονται σε μια οικοδομή, η οποία έχει κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 731,25 τ.μ. και βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό.


Βάζει «λουκέτο» και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης μετά από 100 χρόνια


Ειδικότερα, σε πλειστηριασμό βγαίνει ένα διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στη Σοφία Ελευθερουδάκη, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 457.900 ευρώ, κι ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στη Μαρίνα Ελευθερουδάκη, με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στις 444.500 ευρώ. Επίσης, ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει και ένα δικαίωμα υψούν του τετάρτου ορόφου, το οποίο ανήκει στις οφειλέτριες κατά ποσοστό 1/3 εξ αδιαιρέτου κάθε μία από αυτές.


thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου