ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Γρεβενά: Έφυγε από τη ζωή η κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα γεωλόγος Άννα Χάλιντέι Ράσσιου

Γράφει ο Θωμάς (Μάκης) Νασιάδης 
Έφυγε χθες (25/10/2023) απ’ τη ζωή σε ηλικία 71 χρονών η κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα γεωλόγος, Άννα Χάλιντέι-Ράσσιου, που αφιέρωσε τη ζωή της στην ίδρυση και την ένταξη του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO.

 
 
Η Άννα Χάλιντέι-Ράσσιου ήρθε στην Ελλάδα το 1975 από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, μέσω του πανεπιστημίου του Χιούστον την Ελλάδα για να ολοκληρώσει την επιστημονική της διατριβή στη μελέτη της τεκτονικής εξέλιξης της περιοχής του Μπούρινου.

Παρέμεινε στη χώρα μας και στα Γρεβενά, όπου έκανε την οικογένειά της, γιατί όπως έλεγε η ίδια «η γεωλογία της Ελλάδας έχει πιο πολύ ενδιαφέρον και από αυτή της… Σελήνης».

Το ξεκίνημά της στην περιοχή του Χρωμίου έγινε στα χνάρια των παγκοσμίου φήμης γεωλόγων, του Γάλλου, Jan Brunn και του Αμερικανού, Eldridge Moores που είχαν ερευνήσει την περιοχή από το μεσοπόλεμο και μετά, με την γεωλογική μοναδικότητα του συμπλέγματος του Μπούρινου.

 
 
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην πόλη των Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου