ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Αυτό είναι το μαθηματικό πρόβλημα που έχει «γκρεμίσει» όλο το διαδίκτυο: Κανένας δεν βρίσκει εύκολα τη λύση


Η ανάρτηση έχει προβληθεί περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια Ένα μαθηματικό πρόβλημα έχει «γκρεμίσει» το διαδίκτυο καθώς κανένας δεν μπορεί να βρει τη λύση του.

Το πρόβλημα ανέβηκε στο Twitter και έβαλε πολλούς χρήστες στη διαδικασία να… ξεσκονίσουν τα μαθηματικά του σχολείου. Μάλιστα, ο χρήστης με το όνομα @NoContextHumans, ο οποίος το ανέβασε, ισχυρίστηκε ότι ακόμη προσπαθούν να το λύσουν.


Στην ανάρτησή του υπάρχει ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων και ένα χειρόγραφο σημείωμα που αναφέρει: «Ένας άντρας έκλεψε από το ταμείο ενός καταστήματος 100 δολάρια. Στη συνέχεια αγόρασε αγαθά αξίας 70 δολαρίων από το συγκεκριμένο κατάστημα, χρησιμοποιώντας το χαρτονόμισμα (των $100) που έκλεψε και παίρνει ρέστα $30. Πόσα χρήματα έχασε το κατάστημα;».




Η ανάρτηση έχει προβληθεί περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια, τα οποία δίνουν τις πιθανές απαντήσεις. Η γκάμα των απαντήσεων κυμαίνεται από τα $30 έως τα $200 με τον κάθε χρήστη να αιτιολογεί την απάντησή του.

Κάποιος έγραψε: «Τα αρχικά $100, τα ρέστα $30 και άλλα $70 η αξία αποθέματος=$200 συνολικά», ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Ζημιά $170. Είναι δύο ξεχωριστές συναλλαγές. Μία απώλεια τα $100 και στη συνέχεια η απώλεια του προϊόντος $70. Τα $30 είναι μέρος της πρώτης απώλειας».

 
 

Ωστόσο, η σωστή απάντηση είναι πιο απλοϊκή. Ένας χρήστης εξήγησε: «Ο άντρας παίρνει $100 από το ταμείο. Στη συνέχεια δίνει $100 στον ιδιοκτήτη για να αγοράσει αγαθά. Όμως, ο ιδιοκτήτης έχει χάσει αγαθά αξίας $70. Επίσης, χάνει $30 όταν δίνει ρέστα. Άρα αγαθά αξίας $70 + ρέστα $30= $100».

Αρκετοί συμφώνησαν με κάποιον να λέει: «Οποιαδήποτε άλλη απάντηση εκτός από τα $100 είναι λάθος. Όσο απλό κι αν φαίνεται πολλοί εξακολουθούν να μην το βρίσκουν», ενώ άλλος πρόσθεσε: «Ο κόσμος σκέφτεται υπερβολικά πολύπλοκα. Δεν έχει να κάνει με αυτό που αγόρασε ο άνθρωπος. Στο τέλος της ημέρας, η χασούρα θα είναι $100».
ια να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ένας τρίτος ανέφερε: «Είναι εύκολο… Με τι μπήκε ο άντρας στο κατάστημα; Απάντηση, με τίποτα. Με τι έφυγε από αυτό; Με ρέστα $30 και εμπόρευμα $70».

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου