ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

«Ζωντανή» για το Euro έμεινε η εξαιρετική Εθνική - Nίκησε με 2-0 την Ιρλανδία και μπροστά της έχει ακόμα έναν τελικό τη Δευτέρα..

 


Kαι τώρα ο τελικός! Η Εθνική μας ομάδα έκανε τη δουλειά με την Ιρλανδία, επικράτησε με πολύ καλή

εμφάνιση με 2-0 στο Δουβλίνο και εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το δώρο της Γαλλίας που νίκησε με 2-1 την Ολλανδία στο Άμστερνταμ.

Ετσι η Ελλάδα έφτασε στους 12 βαθμούς, οι «οράνιε» έμειναν στους 9 (με ένα όμως παιχνίδι λιγότερο) και πλέον το ραντεβού των δύο το βράδυ της Δευτέρας στην «Opap Arena» αποκτά χαρακτήρα αγώνα χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες, όσον αφορά στην προσπάθειά τους να βρεθούν το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας για την τελική φάση του Euro’24.

Βέβαια η Ελλάδα υστερεί στην περίπτωση της ισοβαθμίας (εκτός αν κερδίσει με διαφορά πάνω των τριών γκολ) και θέλει οπωσδήποτε νίκη με την Ολλανδία τη Δευτέρα και τουλάχιστον έναν βαθμό στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την αδιάφορη βαθμολογικά Γαλλία στην «Opap Arena», καθώς στην προτελευταία  «στροφή» η Ελλάδα έχει ρεπό. Οσον αφορά στην Ολλανδία εκτός από το παιχνίδι με την Εθνική έχει να παίξει επίσης με την Ιρλανδία εντός και το Γιβραλτάρ εκτός.


 
 

Θεμέλια νίκης

Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν… παγωμένοι την αναμέτρηση στο Δουβλίνο, επηρεασμένοι -ίσως- και από τις καιρικές συνθήκες στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Ετσι έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Σμόλμποουν, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά. Η Ελλάδα «απάντησε» στο 17’ με τον Μπακασέτα, όμως ήταν η σειρά του Μπαζούνου να κρατήσει το μηδέν για την Ιρλανδία. Οσο   όμως περνούσαν τα λεπτά η Εθνική ανέβαζε τις στροφές της. Ετσι στο 20ό λεπτό, ήρθε το πρώτο γκολ με τον Γιακουμάκη. Ο Τσιμίκας κέρδισε τις κόντρες, έβγαλε σέντρα-ξυράφι από τα αριστερά και ο επιθετικός της Ατλάντα με εντυπωσιακή κεφαλιά έσπασε την… κατάρα που ήθελε τους φορ της «γαλανόλευκης» να μην είχαν βρει δίχτυα μέχρι τώρα στη σειρά των προκριματικών. Στο 37’, η Εθνική έχασε τεράστια ευκαιρία. Μασούρας και Γιακουμάκης συνεργάστηκαν εξαιρετικά ο τελευταίος έστρωσε στον Πέλκα που έκανε το σουτ, αλλά ο Μπαζούνου έδιωξε σε κόρνερ. Η ανωτερότητα της Ελλάδας στο πρώτο μέρος επιβραβεύθηκε με ένα ακόμα γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 45’+3′ ο Γιακουμάκης έφυγε στην κόντρα από μπαλιά του Μάνταλου, γύρισε παράλληλα στην περιοχή με την μπάλα να φτάνει στον Πέλκα, ο οποίος έστρωσε στον Μασούρα που από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Μπαζούνου και έκανε το 2-0.

Διαχείριση…


 
 

Η Εθνική μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 53’ όταν ο Πέλκας έκανε φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω. Στη συνέχεια όμως οι διεθνείς «μαζεύτηκαν» στο δικό τους μισό δίνοντας την μπάλα στους Ιρλανδούς, οι οποίοι όμως παρά την κατοχή δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Βλαχοδήμου. Η Ελλάδα στο διάστημα που ακολούθησε κατάφερε να διαχειριστεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο το προβάδισμά της, ενώ απείλησε και στο 68’ με τον Χατζηγιοβάνη, το σουτ όμως του οποίου σταμάτησε πάνω στα σώματα των Ιρλανδών αμυντικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απείλησε και λίγα λεπτά αργότερα, όταν στο 74’ ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία.

Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως ανήκε ολοκληρωτικά στην Ιρλανδία που μέσα σε δύο λεπτά έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει. Στο 82′ την κεφαλιά του Ντόχερτι έπειτα από κόρνερ, έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Μασούρας, στο 83΄ ο Ντόχερτι έπιασε νέα κεφαλιά, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει με δυσκολία, ενώ την επόμενη στιγμή ο Ρόμπινσον απείλησε με δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

VAR: Τόμας Κβιατκόφσκι (Πολωνία)

Ιρλανδία (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ντάφι, Κόλινς, (46’Μάνινγκ), Ογκμπένε (85’ Ιντάχ), Μπράουνι (70’ Τζόνστον), Κάλεν, Σκέιλς, Σμόλμποουν (70’ Ρόμπινσον), Νάιτ, Φέργκιουσον.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (63’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (87’ Σιώπης), Μασούρας (87’ Κουλιεράκης), Πέλκας (63΄Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (69’ Ιωαννίδης).

Ο Εμπαπέ ήταν αυτός που «καθάρισε» για την Γαλλία στο Άμστερνταμ.

Σκόραρε στο 7’ και στο 53’ της αναμέτρησης με την Ολλανδία, η οποία αν και μείωσε στο 83΄με τον Χάρτμαν δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.


Η βαθμολογία: Γαλλία 18, Ελλάδα 12, Ολλανδία 9, Ιρλανδία 3, Γιβραλτάρ 0. 

Kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου