ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στην Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού (εικόνες + video)

Το δέκατο πέμπτο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά»

παρουσιάζει την Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού των Γρεβενών, η οποία αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο γεγονός μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη χώρα αλλά και την μεγαλύτερη γιορτή μανιταριού που οργανώνεται από μανιταροφιλικό σύλλογο στον πλανήτη.


Αδιαμφισβήτητα, η περιοχή των Γρεβενών με το μοναδικό της μικροκλίμα, αποτελεί μια πραγματική μανιταροπρωτεύουσα των Βαλκανίων καθώς εδώ απαντώνται περισσότερα από 2.500 είδη άγριων μανιταριών.

Tο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της πολυήμερης Πανελλήνιας Γιορτής πραγματοποιείται στο πανέμορφο Πάρκο των Μανιταριών του Δήμου Γρεβενών, όπου λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά σεμινάρια, νοστιμότατα μαγειρέματα, ευφάνταστη ξυλογλυπτική, θεματικές εκθέσεις, υπαίθριες δράσεις και μουσικές συναυλίες, έχοντας πάντα ως κεντρικό άξονα το ξακουστό Γρεβενιώτικο Μανιτάρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάρκο των Μανιταριών, μετά και τη ριζική ανάπλασή του στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, όπως νέα τοιχία και πλακοστρώσεις, ανανέωση πρασίνου, χώρος παιχνιδιού, σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης των Γρεβενών για αθλητισμό και αναψυχή.

Η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό, οργανώνεται κάθε καλοκαίρι τον μήνα Αύγουστο από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας (Πανελλήνιος Σύλλογος με έδρα τα Γρεβενά), σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τα ανεξάντλητα μνημεία, αξιοθέατα και τοπόσημα των Γρεβενών, μπορείτε με ένα κλικ εδώ να επισκεφθείτε τη στήλη «Ταξιδεύω Γρεβενά», ενημερωτικό ένθετο της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Γρεβενών (www.dimosgrevenon.gr) ενώ κάνοντας κλικ εδώ, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα μοναδικά άγρια μανιτάρια της περιοχής μας.



 
 





 
 


Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου