ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: 350 εκατ. ευρώ στους ευάλωτους το Δεκέμβριο

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε πριν λίγο εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο.


 
 


Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός δικαιούχοι είναι οι εξής:

  • Όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Θα αυξηθεί το επίδομα κατά 150 ευρώ. Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα πάρει το Δεκέμβριο 350 ευρώ
  • Θα ενισχύσουμε με 200 ευρώ συμπολίτες μας με αναπηρία 
  • Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, θα λάβουν 150 ευρώ.
  • Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες

Για τις την καθημερινότητα και τις συγκοινωνίες ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πραγματικό πρόβλημα το κυκλοφοριακό στην Αθηνα, μας απασχολεί δεν έχει εύκολες λύσεις υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός δρόμων.

Τόνισε ότι υπάρχουν μακροχρόνιες παρεμβάσεις όπως η γραμμή 4 του μετρό που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά έχει πολύ χρόνο μπροστά του να υλοποιηθεί.

Εστιάζω στη βιώσιμη κινητικότητα με λεωφορειολωρίδες με αυστηρή επιτήρηση και νέα λεωφορεία παρουσίαση παρεμβάσεων μέσα στον επόμενο μήνα εύκολες παρεμβάσεις

Μεχρι το τέλος α’ τρίμηνου θα παραλάβουμε τα πρώτα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία για αντικατάσταση του στόλου που είναι βαθύτατα προβληματικός
Πολλά από τα λεωφορεία μας είναι απαράδεκτα.

Περαιτέρω υποστήριξη και από ιδιωτικούς φορείς και έμφαση στο ποδήλατο ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας που θα έχουν νόημα οι διαδρομές όπως πχ πανεπιστημιούπολη με κέντρο Αθηνάς

Και έμφαση στο ρόλο της τροχαίας, αλλά δεν είναι μονο αυτό το πρόβλημα γιατί αν ήταν όλες οι πόλεις με κυκλοφοριακό πρόβλημα θα το είχαν λύσει το πρόβλημα.

Θα μπούνε 700 κάμερες ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας

Προσβλέπω σε καλή συνεργασία με το νέο δήμαρχο Αθηναίων

Δεν συναποφασίζουμε σε ορισμένα πράγματα αποφασίζει η κυβέρνηση όπως οι εργασίες για το μετρό που θα συνεχιστούν

Λάθος να ξανανοίξει η Όλγας.

Οικονομία - Φορολογία: 

Σήμερα έχουμε ως κριτήριο το δηλωθέν εισόδημα. Κάποιος που φοροδιαφεύγει ζημιώνει διπλά το κράτος και με την φοροδιαφυγή και με την είσπραξη επιδομάτων. Είναι εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα ο περιορισμός της φοροδιαφυγής. Η ΑΑΔΕ έχει δείξει συγκεκριμένα αποτελέσματα με τη χρήση της τεχνολογίας.

Θεωρώ λάθος τον flat tax, πιστεύω στην προοδευτική φορολόγηση. Κάποιος που κερδίζει περισσότερα χρήματα να επιβαρύνεται από μεγαλύτερο φόρο αλλά πάντα λογικό φόρο.

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι δεν είναι και τόσο δραστική η παρέμβαση που κάνουμε. Το τεκμήριο είναι μαχητό. Όλοι μας γνωρίζουμε την πραγματικότητα, αλλά δεν θεωρώ και πως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες.

Είπε ακόμη πως είμαστε κάθετοι στο να ελέγχουμε τη λειτουργία της αγοράς. «Τα βάζουμε με κολοσσούς του εξωτερικού. Τα πρόστιμα καταβάλλονται κανονικά και είναι και η δημοσιοποίηση του ονόματος» ανέφερε. 

Χαρακτήρισε λάθος την αντίδρασή των συμβολαιογράφων και πρόσθεσε ότι είμαστε σε καλό δρόμο να λυθούν οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν.

Για μεταρρυθμίσεις:

«Έχω ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Το κοντέρ από τις τελευταίες εκλογές έχει μηδενίσει, το λέω και στους συνεργάτες μου» σημείωσε και έκανε αναφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση και στις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Δημόσιο.

Για τα νοσοκομεία είπε ότι είναι μεγάλη πρόκληση η διαχείριση των οικονομικών τους ενώ πρόσθεσε ότι θα έρθει μεγαλύτερη διαφάνεια στα χειρουργεία με την ηλεκτρονική λίστα.

Σημείωσε πως «θέλουμε να στηρίξουμε τους γιατρούς του ΕΣΥ και ήδη το κάνουμε» και πρόσθεσε πως αν θέλουμε πρόρους πρεπει να δουμε πως μπορουμε να κάνουμε και οικονομία.

Για τη Θεσσαλία και καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel:


 

 
«To ζητημα είναι εξαιρετικά σύνθετο. Αρχικά να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υπέστησαν την καταστροφή. Μερικές φορές κρύβονται και επιτήδειοι που ζητούν χρήματα που δεν τους αναλογούν και γι αυτό γίνονται διασταυρώσεις και ζητώ λίγο υπομονή για την ολοκλήρωση των ελέγχων. Για τις υποδομές και την κοστολόγηση των έργων αποκτάστασης θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του έτους.

Θυμίζω ότι την ερχόμενη Τετάρτη για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση στη Βουλή για την Θεσσαλία. Προβληματική η διαχείρης του νερού, το καταδυκενυει και η μελέτη των ολλανδών  Θα χρειαστουν έργα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι πρέπει να γίνουν μεγάλα φράγματα. Δεν έχουμε αρκετό νερό για άρδευση, το μεγάλο προβλημα είναι ότι δεν έχουμε νερό αλλά πλημμυρίζουμε άρα κάτι λάθος κάνουμε».

Για την υγεία:

Η διαχείριση των οικονομικών της υγείας είναι μια πρόκληση. Όταν συζητάμε για το πώς θα στηρίξουμε περισσότερου τους γιατρούς, εάν θέλουμε να εξοικονομήσουμε πόρους πρέπει να δούμε πού μπορούμε να σταματήσουμε τις σπατάλες. Έχουμε ακόμα πρόβλημα υπερσυνταγογράφησης σε πολλά φάρμακα και έχουμε τη δυνατότητα να το λύσουμε και αυτό θα μας δώσει πόρους. Θυμάστε τη φασαρία για το ΕΚΑΒ. Ευτυχώς τους τελευταίους 2 μήνες δεν έχω ακούσει ζητήματα για το ΕΚΑΒ ειδικά στα νησιά. Κομβικής σημασίας οι παρεμβάσεις για τα εγκεφαλικά.

Σε πρώτη φάση δαπανούμε πόρους για τα ΤΕΠ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μηδενίζουμε τις αναμονές, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Με την ηλεκτρονική λίστα των χειρουργείων θα υπάρχει διαφάνεια ώστε να μην μπορει κάποιος έξυπνος να παρακάμπτει τη λίστα μέσω εισαγωγής από τα ΤΕΠ.

Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερους γενικούς γιατρούς και παθολόγους γιατί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι σημαντική. 

Ενδεχομένως να μπορούμε να κάνουμε εξαγγελίες για τις εφημερίες και να ενισχύσουμε περισσότερα τα χρήματα που βγάζουν οι γιατροί, μπορεί να υπάρξει ανακοίνωση στον προϋπολογισμό

Για τη στέγαση των γιατρών, όπως και των εκπαιδευτικών, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και η τοπική αυτοδιοίκηση π.χ. σε νησί στείλαμε έναν γιατρό και δεν μπόρεσε να βρεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση ένα σπίτι ενώ νωρίτερα ζητούσαν έναν γιατρό.


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου