ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης στην 111η επέτειο απελευθέρωσης της Σιάτιστας (εικόνες)

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην 111η επέτειο απελευθέρωσης της Σιάτιστας. 

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστη στην δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου, στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο ηρώο της πλατείας Τσιστοπούλου και αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι. 

Στο μήνυμά του για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Σιάτιστας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και γιορτής για την Σιάτιστα. 111 χρόνια μετά την 4η Νοεμβρίου του 1912, θυμόμαστε ευλαβικά τη γενναιότητα, τον ηρωισμό, το σθένος και την αυταπάρνηση των προγόνων μας, που άνοιξαν το δρόμο για την απελευθέρωση της δυτικής Μακεδονίας.

Η συμμετοχή των Σιατιστινών στους Βαλκανικούς Πολέμους ήταν η φυσική συνέχεια της γενναίας δράσης τους κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Γιατί σε αυτόν τον τόπο η ελευθερία δεν χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε και ριζώθηκε με τόλμη, πίστη, θυσία και ομοψυχία.

Μέσα από αυτούς τους αγώνες μεγάλωσε η Ελλάδα και σήμερα αποδίδουμε στο ιστορικό παρελθόν τις τιμές που αρμόζουν, υψώνοντας υπερήφανα την ελληνική σημαία, όπως πράξανε και τότε οι ήρωες πρόγονοί μας. 

Χρόνια πολλά με εθνική υπερηφάνεια».




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου