ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Σκρέκας: Νέο πρόστιμο 1 εκατ. σε πολυεθνική για αισχροκέρδεια «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη»

 

Πρόστιμο συνολικού ύψους €1.000.000 στη Jacobs, για την οποία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος

από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. ,


Το πρόστιμο αφορά  παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.


Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:


Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.»


Κώστας Σκρέκας: Τα 931 έχουν φτάσει τα προϊόντα της «Μόνιμης Μείωσης Τιμών»


Οι εντατικοί έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται. Μόνο τον Νοέμβριο έχουν γίνει περισσότεροι από 1.250 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των €5,5 εκατ. Το Υπουργείο Ανάπτυξης – σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού – έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του 2023 περισσότερους από 20.600 ελέγχους και έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους €10,3 εκατ.


 
 


Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η μάχη προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ιδίως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην αγορά ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη  στην Ευρώπη που διαθέτει και εφαρμόζει νόμο κατά της αθέμιτης κερδοφορίας. Η διαρκής παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, τον υγιή ανταγωνισμό και  – όπως αποδεικνύεται στην πράξη – μειώνει τις τιμές στα ράφια».


Τα πρόστιμα στις άλλες πολυεθνικές

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 1.672.000 ευρώ στην Johnson & Johnson αλλά και στην Colgate.


Τον χορό των προστίμων σε πολυεθνικές εταιρείες άνοιξε η κυβέρνηση στις 2 Νοεμβρίου, όταν το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε τα πρώτα δύο πρόστιμα, ύψους 1 εκατ. ευρώ το καθένα, σε αντίστοιχο αριθμό εταιρειών, για αισχροκέρδεια.


Πρόκειται για τις «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» και «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE» για τις οποίες ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατέληξε ότι παραβιάζεται ο νόμος του πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, καθώς υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021.


ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου