ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Νέο λουκέτο σε 2 Γερμανικά εργοστάσια - Στο δρόμο 1.800 υπάλληλοι


Εκατοντάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν τα επόμενα χρόνια έπειτα από την απόφαση κατασκευαστή ελαστικών να κλείσει δύο εργοστάσιά του στη Γερμανία.

Άλλο ένα πλήγμα για την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η απόφαση της Goodyear να προχωρήσει στο κλείσιμο δύο εργοστασίων παραγωγής ελαστικών της που βρίσκονται στη Γερμανία.

 
 

Η απόφαση της Goodyear είναι ένα ακόμη σημάδι των καιρών που δείχνει τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται επί ευρωπαϊκού εδάφους σε σχέση με τα αντίστοιχα εισαγόμενα και αναφορικά με τις τιμές τους.



Ειδικότερα και επικαλούμενη αλλαγές στη στρατηγική της ώστε να μειώσει το κόστος της παραγωγής ανά ελαστικό και να γίνει πιο ανταγωνιστική, η Goodyear αναμένεται να κλείσει τα εργοστάσιά της στις πόλεις Fulda και Furstenwalde με περίπου 1.050 και 750 εργαζόμενους αντίστοιχα να χάνουν τις θέσεις εργασίας τους.

Το γερμανικό σωματείο εργαζομένων IG BCE, το οποίο εκπροσωπεί τους υπάλληλους της Goodyear που εργάζονται στα δύο εργοστάσια κάνει λόγο για μία απόφαση σοκ αλλά και για την πρόθεσή του να κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε να αλλάξει αυτό και να παραμείνει σε λειτουργία τουλάχιστον το εργοστάσιο στη Furstenwalde.

Από την πλευρά της η Goodyear ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση ώστε να μειωθεί η πλεονάζουσα παραγωγή ελαστικών της και να ευθυγραμμιστεί με την πραγματική ζήτηση που υπάρχει στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους.

Σύμφωνα και με τις αναλύσεις που έχει πραγματοποιήσει και επικαλείται η Goodyear το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα της στην Ευρώπη παρουσιάζει σημαντική και ταχεία κάμψη. Σε αυτό έχουν συμβάλλει τα φθηνότερα ανταγωνιστικά προϊόντα που εισάγονται σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες από την Κίνα στην Ευρώπη, οι πιέσεις που ασκεί στις τιμές ο πληθωρισμός αλλά και το μεγάλο κόστος στην ενέργεια.

 
 



Σύμφωνα και με το πλάνο των Αμερικανών, η λειτουργία του εργοστασίου στη Fulda, αναμένεται να παύσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ στη Furstenwalde λουκέτο θα μπει έως το τέλος του 2027. Η μάρκα Fulda θα συνεχίσει να υπάρχει με τα ελαστικά να παράγονται σε άλλα εργοστάσια του αμερικάνικου ομίλου άνα τον κόσμο.

Ο όμιλος της Goodyear είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών στον κόσμο. Έχει περίπου 74.000 εργαζόμενους σε 57 εργοστάσια που λειτουργούν σε 23 χώρες, ενώ στη Γερμανία αυτή τη στιγμή λειτουργεί συνολικά πέντε εργοστάσια και απασχολεί περί του 5.000 υπάλληλους.

Το κλείσιμο των δύο εργοστασίων θα κοστίσει στη Goodyear πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ αλλά παράλληλα αναμένεται να της εξοικονομεί περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως. 

 carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου