ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Κλεμμένο ή ανασφάλιστο - Πώς βρίσκεις τις λεπτομέρειες ενός αυτοκινήτου εύκολα και γρήγορα


Μέσω του κινητού του σε ελάχιστο χρόνο, μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν ένα αυτοκίνητο είναι κλεμμένο ή ακόμα αν ο ιδιοκτήτης του δεν έχει προβεί στην απαραίτητη ασφάλιση.Απαντήσεις για το αν ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι κλεμμένο ή ακόμα και ανασφάλιστο προσφέρει το gov.gr εξασφαλίζοντας με ένα κλικ πρόσβαση σε μια εξαιρετικά χρήσιμη βάση δεδομένων.

Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν τον σύνδεσμο opencar.services.gov.gr

 
 

Κάθε πολίτης μπορεί να αντλήσει χρήσιμα στοιχεία για οποιοδήποτε όχημα, πληκτρολογώντας απλά τον αριθμό κυκλοφορίας. Ειδικότερα, οι πληροφορίες που παρέχονται είναι οι ακόλουθες:

- Aν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί

- Aν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο

- Tο χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.



 
 

Στην περίπτωση που ένα όχημα είναι κλεμμένο και η κλοπή έχει δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του στις αρμόδιες αρχές, τότε στο πεδίο «Κατάσταση» εμφανίζεται η ένδειξη «ΚΛΑΠΕΝ» και η ημερομηνία στην οποίο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου προχώρησε στη δήλωση της κλοπής.

Το ακριβώς επόμενο πεδίο αφορά στην ασφάλιση του οχήματος, όπου η ένδειξη «Nαι» εμφανίζεται για τα οχήματα που διαθέτουν την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη και η ένδειξη «Όχι» για εκείνα που δεν είναι ασφαλισμένα.




Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς είναι ο αριθμός κυκλοφορίας. Εισάγοντας τον αριθμό αυτόν στην υπηρεσία του Open Car, αυτομάτως ανοίγει η καρτέλα του οχήματος, ακόμα κι αν ο χρήσεις της υπηρεσίας δεν είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Στην περίπτωση, πάντως, που εντοπίσετε κάποιο κλεμμένο όχημα στην περιοχή σας και το διασταυρώσετε μέσω του Open Car, καλό θα είναι να ενημερώσετε τις αρχές πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου