ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Η τοποθέτηση του προέδρου της Τ.Κ. Μηλιάς Γρεβενών σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ταταρίδη για τη μεταφορά του μουσείου Φυσικής Ιστορίας..

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:
 
 
Αξιότιμε κ. Ταταρίδη,

            Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις σας για το θέμα της μεταφοράς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, με λύπη μου διαπιστώνω πως δεν έχετε μελετήσει ενδελεχώς το θέμα, όπως επιτάσσει η σπουδαιότητα των ευρημάτων. Αντίθετα, το αντιμετωπίζετε με προχειρότητα και μόνο ως μερικά ευρώ (ή και ψήφους). Ατράνταχτη απόδειξη, η τρίτη - έως τώρα - αλλαγή των πλάνων σας.

Αρχικά, η προεκλογική σας δέσμευση ήταν η δημιουργία μουσείου στο σύνολο της έκτασης του Δημαρχείου. Στη συνέχεια, καθώς αυτό το σχέδιο σύντομα κατέρρευσε, επελέγη το 1ο Δημοτικό Σχολείο και όταν ναυάγησε και αυτό το σενάριο, το όραμά σας περιορίστηκε σε κάποια ισόγεια καταστήματα. Η συγκεκριμένη λύση είναι άκρως ακατάλληλη, καθώς όσες συνενώσεις και να γίνουν, αυτά εκ των πραγμάτων είναι και θα παραμείνουν 4 διακριτά τμήματα, χωρίς δυνατότητα μεταξύ τους επικοινωνίας. Επιπλέον, όπως όλοι γνωρίζουμε, στο ισόγειο του Δημαρχείου στεγάζονται μεταξύ άλλων και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έχει άραγε εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους ή μήπως προτίθεστε να τους εκδιώξετε βίαια, επειδή είναι «δικό σας το μαγαζί»;

Όταν λοιπόν αποδειχτεί ανεδαφική και αυτή η λύση, πράγμα διόλου απίθανο, τι θα ακολουθήσει; Μήπως τα υπόγεια της ΝΕΛΕ στα οποία ήταν παρατημένος για χρόνια ο ελέφαντας των Γρεβενών, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε την εμμονή σας απέναντι στους κατοίκους της Δ.Ε. Ηρακλεωτών; Χάρη στην 25ετή ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως οι εμμονές μόνο σε ατοπήματα και αστοχίες θα σας οδηγήσουν.

Εάν πραγματικά έχετε όραμα που θα στοχεύει στην ευημερία του τόπου μας μακροπρόθεσμα και όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, οφείλετε να αναλάβετε άμεσα δράση  για την υλοποίηση του Κέντρου Παλαιοντολογίας. Ενός Κέντρου που με βάση τις ήδη εκπονηθείσες μελέτες, για τις οποίες σημειώνεται πως έχουν δαπανηθεί αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δε θα αποτελεί απλά ένα σύγχρονο μουσείο, αλλά θα διαθέτει και όλες τις υποδομές και εγκαταστάσεις για επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη. Άλλωστε το ίδιο το Α.Π.Θ. έχει γνωμοδοτήσει γραπτώς από το 2012, πως το Κέντρο “θα επιτελεί εκπαιδευτικό, ερευνητικό και επιδεικτικό έργο στον τομέα της Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας”.

 Η συγκεκριμένη λύση, εκτός από το πολυπόθητο για όλους μας τουριστικό ενδιαφέρον, θα προσελκύσει φοιτητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, με οφέλη πολλαπλάσια από αυτά που (δε) θα φέρουν οι προτάσεις σας. 

Επιτυχημένος Δήμαρχος, κύριε Ταταρίδη, θα είναι αυτός που θα καταφέρει να διευρύνει την γενικότερη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και όχι να τη συρρικνώσει.

Κλείνοντας, θεωρώ πως θα είχε ιδιαίτερη αξία η τοποθέτηση των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων από την Δ.Ε. Ηρακλεωτών, τόσο της παράταξής σας, όσο και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς και όλων των προέδρων της περιοχής, ανεξαρτήτως συνδυασμού.

 
 
Οι δηλώσεις του κ.Ταταρίδη εδώ

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Πρόεδρο. Πρέπει να αναδειχθεί και όχι να μετα φερθεί το Μουσείο Μηλιάς στα Πλαίσια διαδρομής: Ταξιάρχης (Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών)- Μηλιά (Μουσείο Μηλιάς) -Κιβωτός (Ιαματικές πηγές)-Άγιος Γεώργιος (Λαογραφικό Μουσείο Συνεταιρισμός παραγωγής ντόπιων ζυμαρικών, Προσκύνημα Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου) Κληματάκι (Γεφύρι Πραμόριτσας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή