ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Συμμετοχή της Άννας Ευθυμίου σε εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου : Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ζωντανό κάλεσμα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία..

Σε εκδήλωση για την ιστορική Εξέγερση του Πολυτεχνείου απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία (17 Νοεμβρίου του 1973) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου από τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ως ομιλήτρια η βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου. Παρόντες και συνομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος – συγγραφέας, Δημήτρης Παπαχρήστος και ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και μαθητές του 4ου Λυκείου Κορδελιού – Ευόσμου.

Η κ. Ευθυμίου αρχικά επισήμανε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μια κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας, η οποία συνδέεται άρρηκτα με το σήμερα. Παράλληλα, τόνισε το διαχρονικά ορατό αποτύπωμά της ως ένα ζωντανό κάλεσμα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. 

Στη συνέχεια, η βουλευτής αναφέρθηκε στην Αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στην πορεία του σύγχρονου δημοκρατικού κράτους της χώρας μας μέχρι σήμερα, σημειώνοντας τα εξής: «Η βελτίωση της λειτουργίας του δημοκρατικού κράτους και των θεσμών της δημοκρατίας, η αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας, η διασφάλιση και στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων, η αντίσταση απέναντι σε κάθε πολιτική και στρατηγική που πλήττει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, αποτελούν διαχρονικά αναγκαιότητες για την κοινωνική συνοχή και ευημερία».
 
 
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της βουλευτή και στη νεολαία, πυρήνα του μέλλοντος, την οποία εκπροσωπεί φύσει και θέσει. Έκανε λόγο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, καθώς και την απογοήτευση που βιώνουν προς τους δημοκρατικούς θεσμούς σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές, όπως αυτή καταγράφεται σε παγκόσμιες έρευνες. Απόρροια αυτής της απαξίωσης των αντιπροσωπευτικών θεσμών αλλά και της έξαρσης του λαϊκισμού είναι και η επικράτηση ακροδεξιών στοιχείων πανευρωπαϊκά. «Δεν πρέπει να ευτελίζουμε τη Δημοκρατία μας με ακροδεξιά κινήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη, το υπόβαθρο των οποίων δεν είναι δημοκρατικό», συμπλήρωσε η ίδια. 

  Καταλήγοντας την ομιλία της, ανέφερε τα εξής:
 
 
«Ας χρησιμοποιήσουμε αυτήν την επέτειο ως ευκαιρία για επανεξέταση, ανανέωση και συλλογική προσπάθεια για την εξέλιξη της χώρας μας. Ας εμπνευστούμε από το παρελθόν, αλλά ας κοιτάξουμε και προς το μέλλον με αισιοδοξία και δέσμευση για το κοινό καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου