ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Παίρνει αποφάσεις η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου – Τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις

 

Τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον τους στο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πάρουν τα στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου

αμέσως μετά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. 

Σε χθεσινή σύσκεψη που έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου και που συμμετείχε και ο Γιάννης Δραγασάκης αποφασίστηκε κατ’ αρχήν το χρονοδιάγραμμα μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. 

Ακόμα αποφάσισαν να ρωτήσουν την βάση και τους ψηφοφόρους τους. Τις επόμενες ημέρες όλα τα στελέχη που έχουν συνταχθεί με την Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να μιλήσουν με τους κομματικούς τους στρατούς και τους ψηφοφόρους τους προκειμένου να δουν πως θα διαχειριστούν το όλο θέμα. 


 
 

Σύμφωνα με αυτό, το Σάββατο αναμένεται να γίνει πανελλαδική συνδιάσκεψη όπου εκεί όσα στελέχη στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές την Έφη Αχτσιόγλου θα πάρουν θέση για το εάν τα στελέχη και οι βουλευτές της τάσης αυτής πρέπει να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα συζητηθεί και ποιες θα  είναι οι επόμενες κινήσει ς τους.

Η επικοινωνία με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε αναγκαία  καθώς και μέσα στην τάση αυτή υπάρχουν στελέχη που θεωρούν ότι η έξοδος από το κόμμα είναι ένα αβέβαιο βήμα που κανείς δεν ξέρει που θα τους οδηγήσει. 

Αν και όπως λέγεται, όλοι παραδέχονται ότι δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής συγκατοίκησης με τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα που τον στηρίζει από την άλλη κάποιοι φοβούνται μήπως καταλήξουν σαν τον Πάνο Λαφαζάνη και την ΛΑΕ. 

Το κείμενο άλλωστε που κατέθεσαν τα στελέχη αυτά στην ΚΕ δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «πρόκειται για μια αδιανόητη επίθεση στην ιστορική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των ανθρώπων του, που δείχνει, εκτός των άλλων, και πλήρη άγνοια του κόμματος την προεδρία του οποίου ανέλαβε» δείχνουν να έχουν πάρει την απόφαση τους να φύγουν από το κόμμα τους.

Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον θα μπορούσαν τα στελέχη της Έφης Αχτσιόγλου και οι «6+6» να συγκατοικήσουν με τα στελέχη της Ομπρέλας δεδομένου ότι στο παρελθόν είχαν μεταξύ τους πολλά προβλήματα. 

Οι πιο αισιόδοξοι επιμένουν ότι το νέο σχήμα θα μπορεί να αφομοιώσει όλες τις πλευρές και έτσι θα αποφευχθούν οι τριγμοί, καθώς σε αυτό θα συμμετέχουν αι στελέχη που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. 

Οι πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα τους θα είναι και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος στην εσωκομματική εκλογή στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου και έχει την εμπειρία  και την πολιτική υπόσταση να βοηθήσει το όλο εγχείρημα και επικοινωνιακά. 

Όπως είναι γνωστό η ομάδα Αχτσιόγλου έχει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό βουλευτών οι οποίοι μάλιστα υπέγραψαν και το κείμενο της ΚΕ. 


 
 

Ανάμεσα τους είναι η Σία Αναγνωστοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος , η Μερόπη Τζούφη, η Θεανώ Φωτίου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τα στελέχη αυτά μαζί με τον μειονοτικό βουλευτή της Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσέιν Χασάν φτάνουν τους οκτώ βουλευτές και μαζί με τον Εύκλειδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα κάνουν μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα.  

Εν τω μεταξύ  και η Ομπρέλα δεν εμφανίζεται  να βιάζεται να δημιουργήσει τον νέο φορέα. Όλα δείχνουν ότι όσοι έφυγαν θα περιμένουν τις γιορτές και μετά τα Χριστούγεννα  θα ανακοινώσουν τις κινήσεις τους. 

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου