ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Τι απαντά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην "Ελληνική Λύση", για την «Ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών»..

 Η ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1289/23-10-2023 σχετικά με το θέμα

«Ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών» και η απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 23/10/2023

Του: Βασιλείου Γραμμένου, Βουλευτή Α' Αθηνών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:«Ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών»

Κύριε Υπουργέ,

Συμφώνως εγγράφου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών με Αριθ. Πρωτ.: 301/5/32/05-10-2023 εν θέματι: «Ενίσχυση της Δ.Α. Γρεβενών κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις 2023», η εν λόγω Ένωση προτείνει την ενίσχυση της Δ.Α. Γρεβενών κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2023. Η πρότασή της στηρίζεται στα κάτωθι δεδομένα: α) Από την υπάρχουσα οργανική δύναμη της Δ.Α. Γρεβενών απουσιάζει το ¼ της συνολικής της δύναμης για διαφόρους λόγους αποσπάσεων και προσωρινών μετακινήσεων, β) στα γεωγραφικά της όρια της ΠΕ Γρεβενών βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας και γ) εντός του τρέχοντος μήνα θα επαναλειτουργήσει το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών, εκ του οποίου δεδομένη θεωρείται η μετακίνηση περί των 20 αστυνομικών από την υπάρχουσα δύναμη της Δ.Α. Γρεβενών προς το εν λόγω Τμήμα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


 
 

Προτίθεστε όπως προβείτε στην ενίσχυση με ικανό αριθμό Αστυνομικών της Δ.Α. Γρεβενών, κατά τη διαδικασία των συμπληρωματικών μεταθέσεων 2023, δεδομένων επιπρόσθετα των συνταξιοδοτήσεων που θα πραγματοποιηθούν σε αυτήν έως το τέλος του τρέχοντος έτους;

Ο ερωτών Βουλευτής 

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 23-10-2023 με αριθμό 1289 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Β. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών Υπηρεσιών αποτελεί διαρκή επιδίωξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Τονίζεται δε ότι η ουσιαστική αντιμετώπιση των αναφυόμενων ζητημάτων αστυνομικής φύσης, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας αστυνόμευσης όλων των περιοχών, εξαρτάται από ένα συνολικό, συστηματικό και υπεύθυνο σχεδιασμό της οργανωτικής δομής των αστυνομικών Υπηρεσιών, ανά την επικράτεια, καθώς και από την ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Αρχηγείο καταβάλλει προσπάθειες για την πλέον επαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών, αξιοποιώντας όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες που προκύπτουν από την ισόρροπη κατανομή της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.

Κατ' εφαρμογή των ανωτέρω, για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας (Δ.Α.) Γρεβενών προκηρύχθηκαν, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, συνολικά -4- θέσεις αστυνομικού προσωπικού διαφόρων βαθμών και -1- θέση Ειδικού Φρουρού, οι οποίες καλύφθηκαν στο σύνολό τους, ενώ ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται για την περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του ίδιου έτους, στο πλαίσιο των οποίων προκηρύχθηκαν, ομοίως, -11- θέσεις. Επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα 19 του π.δ/τος 100/ 2003 (Φ.Ε.Κ. Α' - 94) και 15 του π.δ/τος 211/ 2005 (Φ.Ε.Κ. Α' - 254), παρέχεται η δυνατότητα στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας και τον Διευθυντή της προαναφερόμενης Διεύθυνσης, να αποσπούν το προσωπικό τους, μέχρι τον βαθμό του Αστυνόμου Α', ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες.

Ως προς το θιγόμενο ζήτημα των συνταξιοδοτήσεων, επισημαίνεται ότι, εντός του τρέχοντος έτους (έως 31-12-2023), -4- αστυνομικοί, υπηρετούντες σε Υπηρεσίες της Δ.Α. Γρεβενών, καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας των εξήντα ετών και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν αυτεπαγγέλτως. Ωστόσο, για τα στελέχη αυτής που θεμελιώνουν δικαίωμα εξόδου, τονίζεται ότι, η παραμονή τους στη δύναμη του Σώματος εξαρτάται από σχετική δήλωσή τους και την αποδοχή αυτής από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων. Ως εκ τούτου, δεν δύναται να εξαχθεί ακριβής αριθμός προσωπικού της ως άνω Δ.Α. που θα εξέλθει της δύναμης του Σώματος την 31-12-2023, λόγω κατάληψής του από το ανώτατο όριο ηλικίας στο βαθμό του.


 
 

Σε κάθε δε περίπτωση, η Δ.Α. Γρεβενών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ορθολογική κατανομή του προσωπικού της προς εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και εν γένει δημοσίου συμφέροντος, ενώ αξιολογεί διαρκώς τις ανακύπτουσες κάθε φορά ανάγκες και μεριμνά προκειμένου οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της να ανταποκρίνονται στα τακτικά αστυνομικά τους καθήκοντα, ενισχύοντας αυτές κατάλληλα, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ώστε να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ομαλής και αποδοτικής λειτουργίας τους και ο πολίτης να απολαμβάνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην ασφάλεια.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών, σημειώνεται ότι, προς κάλυψη των υφιστάμενων εκπαιδευτικών, υγειονομικών και λοιπών αναγκών του, για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος, αυτό ενισχύθηκε, συνολικά, με -16- αστυνομικούς (εκ των οποίων -15- προέρχονται από Υπηρεσίες της Δ.Α. Γρεβενών και -1- από το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης).

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι από το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο επανεκτιμώνται οι ανάγκες όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος και εκδηλώνονται, όπου αυτό απαιτείται, οι απαραίτητες τροποποιήσεις της οργανωτικής δομής ή/και η ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε αυτές, πάντοτε προς το σκοπό της διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσής τους. Τονίζεται δε ότι αξιολογείται, όχι μόνον η επίτευξη των στόχων, αλλά και η εν γένει εικόνα και λειτουργία των Υπηρεσιών, η απόδοση και η συμπεριφορά του προσωπικού και γενικά, όλες οι παράμετροι και οι παράγοντες που συντελούν στην αντικειμενική και πλήρη αξιολόγηση, αναφορικά με τη διοικητική λειτουργία, την επιχειρησιακή δράση και γενικά με το βαθμό ανταπόκρισης κάθε Υπηρεσίας στις απαιτήσεις που συναρτώνται προς την εκπλήρωση της θεσμικής αποστολής της, ενώ παράλληλα μελετώνται και αξιολογούνται, μεταξύ άλλων, οι προτάσεις που υποβάλλονται, τόσο από τους συνδικαλιστικούς Φορείς του Σώματος, όσο και από το ίδιο το αστυνομικό προσωπικό, για την κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων, την εξασφάλιση της ισονομίας και της αξιοκρατικής αντιμετώπισης του προσωπικού.

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου