ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ποια είναι η πιο σέξι γλώσσα του κόσμου; – Πού κατατάσσεται η ελληνική


Μια βραχνή γαλλική προφορά κάνει την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά; Ή μήπως τρελαίνεστε για μια ανατολική σλαβική προφορά όπως η ουκρανική;

Μία πρωτότυπη μέθοδο σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει η παγκόσμια πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Preply, προκειμένου να ανακαλύψει τις πιο αισθησιακές γλώσσες στον κόσμο.

Θέλοντας να διαπιστώσει, λοιπόν, ποια γλώσσα κάνει τις καρδιές να χτυπάνε πιο δυνατά, χρησιμοποίησε ανιχνευτές καρδιακών παλμών σε μια σειρά ατόμων και μέτρησε την αύξηση του παλμού της καρδιάς τους, πότε δηλαδή παρουσίαζαν,,, ταχυπαλμία, ενώ τους έβαζε να ακούσουν ατάκες συνομιλίας σε διάφορες γλώσσες.

 
 

Υπολόγισε τον μέσο καρδιακό ρυθμό ηρεμίας όλων των συμμετεχόντων μαζί, ο οποίος ήταν 65bpm. Στη συνέχεια, υπολόγισε τον μέσο καρδιακό ρυθμό ηρεμίας όλων των συμμετεχόντων συνολικά, όταν άκουγαν τις συνομιλίες σε διάφορες γλώσσες, για να προσδιορίσει πόσο αυξήθηκε ο καρδιακός τους ρυθμός (από τον μέσο καρδιακό ρυθμό ηρεμίας των 65bmp). Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσοστιαία αύξηση, τόσο πιο «ελκυστική» και… σέξι θεωρείται μια γλώσσα.
Η ιταλική γλώσσα ανάβει φωτιές – Τρίτη η ελληνική μαζί με τη γαλλική

Η γλώσσα που αναδείχθηκε ως η πιο ελκυστική ήταν τα ιταλικά – με τις καρδιές των συμμετεχόντων να χτυπούν (κυριολεκτικά), με τους παλμούς ανά λεπτό να αυξάνονται κατά 23%.

Ακολούθησαν τα πορτογαλικά (20%), με τα γαλλικά και τα ελληνικά να μοιράζονται την τρίτη θέση.

Οι πιο αισθησιακές γλώσσες

1. Ιταλικά (ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά 23%).

2. Πορτογαλικά (ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά 20%).

3. Γαλλικά και ελληνικά (ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά 18% στην καθεμία).

Στον αντίποδα, τα ολλανδικά ήταν η γλώσσα που ενθουσίασε λιγότερο τους συμμετέχοντες στην πρωτότυπη αυτή έρευνα, με τους καρδιακούς παλμούς να αυξάνονται κατά μόλις 12%, ακολουθούμενη από τα γερμανικά και τα ιαπωνικά, με 15% η καθεμία, και τα κινεζικά και πολωνικά με 17%.

Οι γλώσσες που προκαλούν τη λιγότερη συγκίνηση

1. Ολλανδικά (ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά 12%).

2. Γερμανικά (ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά 15%).

3. Ιαπωνικά (ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά 15%).

4. Κινεζικά (ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά 17%).
Τι κάνει μια γλώσσα ελκυστική;

Η πλατφόρμα Preply μίλησε με δύο ειδικούς για να εξηγήσει γιατί ορισμένες γλώσσες μάς… ανάβουν περισσότερο σε σχέση με άλλες.

Η Aleksandra Stevanovic, γλωσσολόγος και μεταφράστρια με πτυχίο στη σουηδική γλώσσα και τη σκανδιναβική λογοτεχνία, εξηγεί πως «οι γλώσσες που θεωρούνται εύκολες στο τραγούδι, όπως η ιταλική, ακολουθούν το μοτίβο ένα φωνήεν-ένα σύμφωνο, οπότε κάθε συλλαβή τελειώνει σε φωνήεν. Αυτές οι γλώσσες ακούγονται μουσικές στα ανθρώπινα αυτιά, οι οποίες μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως πιο ελκυστικές».

«Από την άλλη πλευρά», προσέθεσε, «οι γλώσσες με πολλά σύμφωνα… στοιβαγμένα μεταξύ τους σε λεγόμενες ομάδες συμφώνων, γίνονται αντιληπτές ως μη μουσικές. Αυτοί οι τύποι γλωσσών – στους οποίους περιλαμβάνονται οι σλαβικές και τα γερμανικά, συχνά γίνονται αντιληπτοί ως λιγότερο ελκυστικοί».

«Μακράν μία από τις πιο σέξι γλώσσες είναι τα γαλλικά. Είναι το ‘je ne sais quoi’ (δεν ξέρω τι) που την κάνει να ακούγεται τόσο γοητευτική, αλλά αυτό οφείλεται στη γλωσσολογία ή σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς λόγους; Έχουμε μια στερεοτυπική άποψη για τους Γάλλους, με την κομψή υψηλή ραπτική, τα εκλεκτά κρασιά και τα ρομαντικά παριζιάνικα αξιοθέατα. Ωστόσο, οι φθόγγοι της γαλλικής γλώσσας μιμούνται την αισθησιακή βραχνάδα που έχουμε αγαπήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά η Jo Silverwood, επικεφαλής του τμήματος μετάφρασης και εντοπισμού στη Meta,

Πώς να κάνετε τη φωνή σας να ακούγεται πιο επιθυμητή

 
 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τη φωνή σας να ακούγεται σκόπιμα πιο αισθησιακή, με την γλωσσολόγο Aleksandra Stevanovic να μοιράζεται τις κορυφαίες συμβουλές της:

Χαμηλώστε το ύψος της φωνής σας: Σκεφτείτε τον ηθοποιό Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Επιβραδύνει σκόπιμα και χαμηλώνει τη φωνή του – και μια χαμηλότερη φωνή συνδέεται επίσης με μεγαλύτερη εξουσία και αυτοπεποίθηση, και η αυτοπεποίθηση είναι μια πολύ ελκυστική ιδιότητα.

Μιλήστε πιο αργά: Με το να μιλάτε αργά, θα θεωρηθείτε πιο σίγουροι, καθώς δεν θα «σκοντάφτετε» στις λέξεις ή δεν θα τραυλίζετε – κάτι που μπορεί να συμβεί όταν ο εγκέφαλός μας στέλνει ανάμεικτα σήματα στις φωνητικές μας χορδές.

Προσθέστε ένα «σπάσιμο» στη φωνή σας: Μιλήστε όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον και προσπαθήστε να αναρροφήσετε σκόπιμα τα φωνήεντα (στείλτε επιπλέον αέρα). Μια χαμηλή, βραχνή φωνή που μερικές φορές «σπάει» θεωρείται πολύ σαγηνευτική.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου