ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Google: Επένδυση 2 δισ. για να φτιάξει «αντίπαλο» του ChatGPT



Η Google θέλει να επενδύσει στην νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic.
Η νέα επένδυση του κολοσσού εκτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρία θα αξίζει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η Google θέλει να δημιουργήσει το αντίπαλον δέος του γνωστού ChatGPT. Η μητρική εταιρεία του τεχνολογικού κολοσσού, η Alphabet, φέρεται να έχει δεσμεύσει χρηματοδότηση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Anthropic, η οποία αναπτύσσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Anthropic θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της OpenAI, η οποία βρίσκεται πίσω από το εξαιρετικά δημοφιλές ChatGPT που κατέκτησε τον κόσμο το περασμένο έτος, αφήνοντας αρκετά πίσω το σύστημα Bard της Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι, δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει «10 έως 25%» πιθανότητες να καταστρέψει την ανθρωπότητα.


 
 

Το δημοσίευμα υποστήριξε ότι έχουν ήδη επενδυθεί προκαταβολικά 500 εκατομμύρια δολάρια στην startup εταιρεία, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν με την πάροδο του χρόνου.

Η πολύ μεγάλη αυτή επένδυση έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την επένδυση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon στην Anthropic, αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο Αμοντέι πρώην αντιπρόεδρος έρευνας της OpenAI μιλώντας στο τεχνολογικό podcast Logan Bartlett Show, δήλωσε

«Η πιθανότητα να πάει κάτι πραγματικά καταστροφικά στραβά στην κλίμακα του ανθρώπινου πολιτισμού μπορεί να είναι κάπου μεταξύ 10 και 25%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα 75 έως 90% να αναπτυχθεί αυτή η τεχνολογία και όλα να πάνε καλά».

flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου