ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια το μεγάλο αγκάθι


Η ακρίβεια είναι το βασικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες, όπως αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ». Ταυτόχρονα η ΝΔ διατηρεί τη μεγάλη διαφορά της έναντι των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταγράφει απώλειες, σε σύγκριση τη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου της ίδιας εταιρείας.

 
 

Σε 86% των ερωτώμενων η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών τους απασχολούν πολύ (63%) και αρκετά (23%). Το 9% απαντά «μέτρια», ενώ, μόλις 2% απαντά ότι η ακρίβεια τον απασχολεί λίγο.

Η ακρίβεια και οι αυξήσεις των μισθών το μεγάλο αγκάθι

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περισσότερο προβληματισμένοι από την ακρίβεια είναι οι πολίτες 30 έως 60 ετών και ακολουθούν οι πολίτες μεταξύ 45 και 59 ετών.

Ηλικιακές ομάδες

Απαντώντας σε ποια από τις κατηγορίες εξόδων της οικογένειας προβληματίζονται οι πολίτες σήμερα περισσότερο, το 46% απαντά τα τρόφιμα, το 23% το ηλεκτρικό ρεύμα, το 17% για το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο για θέρμανση, το 9% για τα καύσιμα.

Τα τρόφιμα αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για τα νοικοκυριά

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, με το 57% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τον απασχολούν «πολύ» και 27% να δηλώνει «αρκετά».


 
 

Ενδιαφέρει τους Έλληνες ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Το «αδιάφορα» κερδίζει για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ένα 5% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με ικανοποίηση και το 15% με ενδιαφέρον. «Με προβληματισμό» απαντά ότι βλέπει τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 25%, ενώ ουδέτερα δηλώνει το 17%. Το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει το αδιάφορα, με 34%.

Επίσης, το 58% κρίνει αρνητικά τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ, θετικά, τις κρίνει το 25%. Το 17% δηλώνει ότι δεν απαντά ή δεν έχει άποψη στο ζήτημα.

Σχεδόν οι 2 στους 10 (19%) θεωρούν πολύ πιθανή τη δημιουργία νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ αρκετά πιθανό κάτι τέτοιο κρίνει ότι είναι το 34% και μέτρια πιθανό το 16%. Λίγο και ελάχιστα ως καθόλου πιθανή τη συγκρότηση νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρίνει ότι είναι το 21% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ωφεληθεί μελλοντικά από τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η απάντηση που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (31%) είναι το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν η ΝΔ (23%), ΣΥΡΙΖΑ (15%) ΚΚΕ (9%).

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η πρόθεση ψήφου

Η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ εμφανίζεται σε ακόμη μία δημοσκόπηση, αφού στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται ενισχυμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου της ίδιας εταιρείας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίζεται να υποχωρεί κατά δύο μονάδες: από το 17% στο 15%. Ενισχυμένο κατά δύο μονάδες εμφανίζεται και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατά μία μονάδα το ΚΚΕ.

Κυριαρχία της ΝΔ, πτώση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου