ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Unilever - Την άφησαν πρώτα να ξεπουλήσει τα περσινά αποθέματα και μετά της επέβαλαν πρόστιμο, σταγόνα στον ωκεανό



Τα παιχνίδια πολυθενικής με το ελαιόλαδο

Γράφει σε ανάρτησή του ο γνωστός ρεπόρτερ Κρικόρ Τισκριτζιάν:

Την άφησαν πρώτα να ξεπουλήσει τα περσινά αποθέματα και μετά της επέβαλαν πρόστιμο, σταγόνα στον ωκεανό του κέρδους που αποκόμισε.
Από τις αρχές καλοκαιριού, η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας ελαιολάδου της χώρας η ΕΛΑΪΣ, η οποία ανήκει πλέον στην πολυεθνική Unilever, έχει ανοίξει το χορό της αισχροκέρδειας.

 
 
Πουλούσε και συνεχίζει να πουλάει στην Ελλάδα, περσινό και προπέρσινο ελαιόλαδο, που αγόρασε από τους παραγωγούς προς 3 και 4 ευρώ το λίτρο, στα 13 έως 15 και 18 ευρώ το λίτρο.
Ως leader της αγοράς, έδειξε το δρόμο και στις άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν και στο κατόπι τους πήραν και οι παραγωγοί και όλοι μαζί μεταμορφώθηκαν σε μαυραγορίτες, πουλώντας χρυσάφι ποσότητες λαδιού που η αξία τους δεν θα έπρεπε να ξεπερνούσε στο ράφι του super market τα 7 και 8 ευρώ.
Όλοι τους επικαλέστηκαν γι’ αυτή την πράξη αισχροκέρδειας την ενεργειακή κρίση και την επερχόμενη χαμηλή σοδειά. Αυτός δεν ήταν λόγος να πουλιέται λάδι προηγούμενης σοδειάς με τη λογική της φετινής, που δεν έχει ακόμη παραχθεί αφού δεν έχει αρχίσει το μάζεμα της ελιάς.
Η συγκεκριμένη πολυεθνική πουλούσε το ίδιο λάδι σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Ελβετία, σε χαμηλότερη τιμή απ’ ότι στην παραγωγό Ελλάδα όπου για τη διακίνησή του εδώ, χρειάζονται πολύ λιγότερα μεταφορικά.
Να σημειωθεί ότι η φετινή παραγωγή ελαιολάδου αρχίζει στα μέσα Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε ορισμένες περιοχές της χώρας, το Φεβρουάριο.
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες δεν προέβη σε κανένα έλεγχο.Έκανε τα στραβά μάτια. Άφησε την πολυεθνική Unilever να ξεπουλήσει στην Ελληνική αγορά ό,τι απόθεμα περσινό και προπέρσινο είχε και λίγο πριν αρχίσει η νέα σοδειά λαδιού, που θα έχει φυσικά υψηλή τιμή, της επέβαλε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου, που είναι σταγόνα στον ωκεανό του κέρδους που έχει αποκομίσει όλο αυτό το διάστημα που αισχροκερδεί σε βάρος όλων μας.
Μάλιστα η εταιρεία με ανακοίνωσή της αμφισβητεί το πρόστιμο και θα προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια για να προσπαθήσει να μη το πληρώσει.
Ένα άλλο πρόστιμο που της έχει επιβληθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού 27,56 εκατομμυρίων ευρώ από το 2018, έχουν περάσει πέντε χρόνια και ακόμη να το πληρώσει, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία. Φυσικά δεν γνωρίζει κανείς αν θα πληρωθούν αυτά τα πρόστιμα ή αν θα τα παραπέμψουν κι αυτά στις καλένδες, όπως γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου