Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην περίπτωση της παρακάτω πίτσας, η οποία είναι… λίγο πιο ακριβή από όλες τις υπόλοιπες πίτσες που κυκλοφορούν στην αγορά.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω πίτσα κοστίζει… 2.000 δολάρια και έχει μέσα χρυσάφι!
Η πιο ακριβή πίτσα του κόσμου
Η σεφ Brooke Baevsky μοιράστηκε το ταξίδι της αγοράς, του μαγειρέματος και του σερβιρίσματος της πίτσας με χρυσάφι, σε ένα βίντεο στο TikTok την περασμένη εβδομάδα, το οποίο πρόλαβε να γίνει και viral, αλλά και να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
«Ο διάσημος πελάτης μου θέλει μια πίτσα αξίας 2.000 δολαρίων για το αποψινό δείπνο» λέει η Baevsky καθώς πηγαίνει σε μια πολυτελή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που βρίσκεται μόνο στην κομητεία του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια. Ο λογαριασμός των υλικών για την πίτσα κοστίζει στην ιδιωτική σεφ 944 δολάρια.
Η βόλτα για ψώνια περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, βιολογικά σύκα, σκόνες μανιταριών, βιολογικά αμύγδαλα, μίγματα αλεύρων χωρίς γλουτένη, μερικά μαγειρικά έλαια και δύο μπουκάλια νερού Erewhon αξίας 30 δολαρίων. Ολοκλήρωσε την παραγγελία της με βιολογικό μέλι manuka από τη Νέα Ζηλανδία αξίας 250 δολαρίων και ένα βαζάκι χαβιάρι αξίας 200 δολαρίων.
Η υπερπολυτελής πίτσα περιείχε μια ζύμη φτιαγμένη από ένα μείγμα ελαίων και αλεύρων, μια μεγάλη δόση ελαιολάδου, μια βάση από ένα «σούπερ διατροφικό vegan πέστο με σπόρους κάνναβης και πρασινάδες» και στη συνέχεια, στην κορυφή τοποθετήθηκε ένα κομμάτι ρικότα χωρίς γαλακτοκομικά, με γάλα αμυγδάλου, και ντομάτες.
Η σεφ μετά βάζει πάνω στην πίτσα, που σπάει το ρεκόρ κόστους, μια μερίδα από το vegan πέστο που έχει μέσα νιφάδες χρυσού 24 καρατίων και, στη συνέχεια, μερικά καραμελωμένα σύκα με μέλι manuka και θαλασσινό αλάτι.
Προσθέτει περισσότερες νιφάδες χρυσού πριν βάλει από πάνω λίγη βιολογική ρόκα. «Τέλος, φτιάχνω μια σάλτσα βαλσαμικού από χουρμάδες και σύκα και στη συνέχεια καλύπτω την πίτσα με ακόμα περισσότερες νιφάδες χρυσού 24 καρατίων» λέει η Baevksy καθώς κόβει την πίτσα.
Για τους λάτρεις του ranch dressing, η Baevsky το πρόσθεσε πάνω στην πίτσα, αλλά φυσικά έπρεπε να το κάνει ακριβό.
«Ξέρω τι σκέφτεστε, κάθε πίτσα χρειάζεται ένα συνοδευτικό ranch, γι’ αυτό φτιάχνω ένα μη γαλακτοκομικό cashew ranch και ανακατεύω μέσα λίγο χαβιάρι» προσθέτει η σεφ, σύμφωνα με την New York Post.
Δείτε το βίντεο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου