ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Πρόστιμο έως 30.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων -Ποιοι κινδυνεύουν, τι πρέπει να γνωρίζουν


Βαθιά το χέρι στην τσέπη κινδυνεύουν να βάλουν όσοι προσπαθήσουν να απαλλαχθούν από τα Τέλη Κυκλοφορίας, χωρίς να καταθέσουν τις πινακίδες του ΙΧ του.

Η... λυπητερή των Τελών Κυκλοφορίας 2024 ήρθε για τους κατόχους αυτοκινήτων, με την προθεσμία εξόφλησής τους να είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023.


Μοναδικός τρόπος προκειμένου να απαλλαχθεί από τα Τέλη Κυκλοφορίας είναι να θέσει το ΙΧ του σε ψηφιακή ακινησία, καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να συνδεθεί στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και ειδικότερα στην πλατφόρμα myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.
 
 
Στη συνέχεια επιλέγει «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία» όπου καταχωρεί ή επιλέγει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμεί να θέσει σε ψηφιακή ακινησία.

Kαταχωρεί τα στοιχεία της διεύθυνσης ακινητοποίησης του οχήματος, δηλαδή τον ταχ.κωδ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό. Επίσης δηλώνει υπεύθυνα ότι ο χώρος στάθμευσης είναι, είτε ιδιόκτητος, είτε ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.
Υποβάλει την αίτησή του και εφόσον είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης, το σύστημα του δίνει αριθμό αίτησης και τον ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία. 
Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση για το αίτημα του, το οποίο, με αντίστοιχη της προαναφερθείσας διαδικασίας, θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.



Πότε κινδυνεύεις με πρόστιμο 30.000 ευρώ


Κάθε ιδιοκτήτης ΙΧ που έχει θέσει το αυτοκίνητό του σε ψηφιακή ακινησία, απαγορεύεται ρητά να το κινήσει.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που διαπιστωθεί από τα αρμόδια όργανα ότι το όχημα
κυκλοφορεί ή είναι σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο και φέρει πινακίδες, ενώ βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία τότε επιβάλλεται πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ
και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου.

 
 

Σημειωτέον ότι όχημα που εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία ή διερχόμενο, θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου